Elazığ Belediyesi 40 yıllık bir ömrü acısıyla, tatlısıyla, elemi-kederiyle, zorlukları ve umutlarıyla, her şeyden öte bir çatı altında yuva sıcaklığını yaşayan çiftlere özel bir program düzenledi.

Programa; Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve davetliler katıldı.

Program Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

“HER BİRİNİZ ÖZELLİKLE GENÇ NESİLLERE ÖRNEKSİNİZ”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Aile kurumu ve evlilik bizim medeniyetimizin en önemli birimlerinden biridir. Biz aileye önem veririz, aile yapısına önem veririz ve ailenin devamına önem veririz. Dolayısıyla her biriniz özellikle genç nesillere örneksiniz. Onlar sizlere baktıkça, sizleri gördükçe, sizlerin o aile huzurunu hissettikçe inanıyorum ki gençlerimizin de bir aile kurma hevesi, gayreti, azmi artacaktır. Her aile ayrı zamanda çocuklarla güzel, çocuklar şenlendirir aileleri. Biz evlatlarımızı yetiştirir, büyütür ve askere göndeririz. Askere gönderirken bir kınalı kuzu olarak askere göndeririz. Vatanı, milleti, bayrağı uğruna canını ortaya koyabilecek inançla göndeririz. Çünkü vatan olmazsa, bayrak olmazsa, millet olmasa manevi kimliğimiz olmazsa başka hiçbir şeyin bir anlam ifade etmeyeceğini biz millet olarak çok iyi biliriz” ifadelerini kullandı.

“YÜREKLERİNİZ HEP BU SEVGİYLE ÇARPSIN”
Başkan Yanılmaz, “Sevginizi, muhabbetinizi sizlerin tecrübesi, sizlerin birlikteliği genç nesile en büyük örnektir. Bu örneğinde ortaya çıkarılması gerekir. İşte inşallah biz bundan sonra her yıl bu tip organizasyonları devam ettirerek gençlerin örnek almasına, aile kurumunu sağlamlaştırmasına ve aile kurumunu önemsemesine vesile olmuş olacağız inşallah. Yürekleriniz hep bu sevgiyle çarpsın inşallah. Dillerimiz sevgi türküleriyle söylesin. Ellerimiz sevgiyle kenetlensin” şeklinde konuştu.

Ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya dua okudu.

Programda Suzan Mutlu ve Harun Taşdemir’e plaket takdim edildi.

Etkinlik Ahmet Yüce’nin konseriyle sona erdi.