Palu Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde olağan genel kurul toplantısı gerekleştirildi.

Tek listeyle gidilen kongrede Fadıl Ülgen güven tazeledi.

SERDAR: GİRİŞİM YAPAN BİR DERNEK BİR KADRO

Divan Başkanlığını yapan 26. Dönem Elazığ Milletvekili Av. Ömer Serdar, “Bir derneğin kongresinin böyle görkemli bir şekilde kutlanması bu derneğin faaliyetlerine, çalışmalarına gerçekten kabul gördüğü anlamındadır. Bende kuruluş aşamasında bulunduğum bu derneğin daha sonraki süreçlerde çalışmalarını yakinen izledim. Sadece isminde kayıtlı olan bir ilçeyle mukayyet bir çalışma değil yaptığı çalışmalar. Bir sivil toplum kuruluşu olarak, bir dernek olarak Elazığ – Palu kültürüne katkı sağlayacak bütün organizasyonlarda kendini gösteren, ön alan, çalışma yapan, bu konularda girişim yapan bir dernek bir kadro” ifadelerini kullandı.

ÜLGEN: PALU BÖLGENİN EN ÖNEMLİ KÜLTÜR MİRASINA SAHİP BİR İLÇEMİZDİR

Palu Der Başkanı Fadıl Ülgen, “Palu binlerce yıllık tarihe onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kültür ve medeniyeti içinde barındıran geçmişte olduğu gibi bugünde bölgenin en önemli kültür mirasına sahip bir ilçemizdir. Kadim bir geçmişe sahip olan ilçemizde eksik gördüğümüz, yarım kalan, yapılamayan, vaat edilip de geciken projelere değinmek ve bunları sizinle paylaşıp yetkili ve etkili mercilerden bu konuda ciddi manada destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

YANILMAZ: DERNEĞİN KONGRESİNİ SADECE PALU’YA BAĞLI BİR ŞEKİLDE GÖRÜRSEK YANILIRIZ

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, “Palu yüzyıllarca karakteriyle, inancıyla, imanıyla, duruşuyla, cesaretiyle vatanına ve milletine bağlı insanların yetişmiş olduğu bir ilçemizdir. Bu açıdan özgür ağırlığı yüksek olan bir ilçemizdir, atılan her adımının bir karşılığının olduğu bir ilçemizdir. Bu ilçemiz geçmiş yıllarda Elazığ’ın siyasetine, ticaretine, diyanetine, sanayisine, üretimine yön verdiği gibi bugün de yön vermektedir ve inanıyorum gelecekte de yön verecektir. Bu derneğin kongresini sadece Palu’ya bağlı bir şekilde görürsek yanılırız. Esasında biz Palu’yu konuşurken Elazığ’ı konuşuyoruz, Elazığ’ı konuşurken Palu’yu konuşuyoruz. Elazığ’ın gücü Palu’nun gücüdür, Palu’nun gücü Elazığ’ın gücüdür. 2023 yılına giriyoruz. Nasıl 2023 dünyada Türkiye yüzyılının başladığı bir yıl olacak ise aynı şekilde 2023 Elazığ siyasetinin yıldızının parladığı, bu parlayan yıldızın çerçevesinde Elazığ’ımızın ticaretinin, sanayisinin, yatırımının, üretiminin, ihracatının ve istihdamının arttığı bir yıl olacağına inanıyorum” dedi.

DEMİRBAĞ: BU DÖNEMDE PALU İÇİN ÇOK İŞ YAPILDI

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Palu – Arıcak arasında yol asfaltlanmıştı ona baktık. Gayet güzel olmuş. Tabi geçen bu yıllar içerisinde özellikle sadece bu dönemde Palu’nun içerisinde ana cadde, paralelinde hanımlar çarşısının yolu, Sediri Caddesi kısa süre içerisinde asfaltlandı. Belediyemiz tarafından da düzenlemeleri, orta refüjleri ne gerekiyorsa hazırlandı, yapıldı. Tamamen burayı Elazığ Belediye’miz marifetiyle yaptırdık. Yine öncesinde geçen yıllarda Kalekent – Esentepe Mahallelerimizin bekleyen asfaltını yaptık. Zira oradan hanım kardeşlerimiz çocuklarını okula götürürken çamur içerisinde gerçekten arzu edilmeyen bir durumla karşı karşıyalardı. Allah razı olsun orayı da Karayolları vasıtasıyla yaptırmıştık. Bu yıl da şu anda hazırlanıyor. Yukarıdan geldiğimizde aşağıya kadar olan ve gerek duyulan yerleri de Karayolları asfaltlayacak. Arkasından Özel İdare eksik kalan asfaltları tamamlayacak. Bunun yanında bahçelerin yolları ki uzun yıllardır cesaret edilemeyen yollar yaptığımız zaman sıkıntı olur, sansasyon olur düşüncesiyle karşı çıkanlar da vardı tabi. Ama bugün hepsi de memnunlar” diye konuştu.