İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2017 yılını kalkınma için sürdürülebilir Turizm Uluslararası yılı ilan edilmesinin ardından çok sayıda etkinlik yürütülüyor.

Etkinlikler kapsamında Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine yönelik Lider Çocuk Kampı düzenliyor.

Doğa bilinci, çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan etkinliğe 10 kız,15 erkek öğrenci olmak üzere toplam 25 çocuk katılacak.

 “Ülkemizde Kırsal Turizm”

22-26 Haziran arasında il müdürlüğü ve Milli eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla düzenlenecek etkinlikle ilgili bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat Ergün, “Etkinliğimizde, tarımın önemi, ilimize ekimi yapılan ürünlerin desenleri, bitki yetiştirme, doğal kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilirliği, kırsal turizm, gibi konularda öğrencilerle müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından bilgiler verilecektir. Bu 5 gün boyunca ilk gün teknik elemanlar bilgi verecek, ertesi gün Harput’a gezi düzenlenecek orada Dabakhane’yi gezdireceğiz, sonra Keban’a götüreceğiz. Keban Alabalık tesislerinde hem alabalık tesisleri gezdirilecek hem de çocuklara alabalık yedireceğiz. Sonrasında Ağında iyi tarım uygulamaları, badem bahçelerini gezeceğiz. Sebze üretim seralarına götürülecek, çilek tarlaları gezdirilecek. 5. Gün yurt başına gideceğiz. Hipodromda yapılan at yarışı öğrencilerimize gezdirilecek ve en sonra sivrice gezdirilecek. Program bitiminde il müdürlüğümüzde öğrencilere katılım belgesi verilecektir ”dedi.