Partisinin Elazığ Teşkilatının birinci olağan kongresine katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,havalimanında partililer ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Kendisi için oluşturulan konvoyla şehir turu atan  Genel Başkan Fatih Erbakan,sonrasında Kültür Park Mamuratül aziz salona geçerek,partisinin kongresine katıldı.

Şehir turunun ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,kongre salonunda da coşkuyla karşılandı.

Yeniden Refah Partisi Elazığ Teşkilatı’nın birinci olağan kongresine Genel Başkan Fatih Erbakan’ın yanı sıra; genel başkan yardımcıları, çok sayıda davetli ve partili katıldı.

Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Fikret Uymaz yeniden başkanlığa seçildi.

UYMAZ: YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fikret Uymaz, “Partimiz; insanlar arasında ayrışmayı körüklemek için değil, kutuplaşmayı arttırmak için değil, yıkmak, yok etmek için değil; gönülleri birleştirmek, dağılanı, kırılanı, döküleni yeniden bir araya getirerek yeniden bir araya getirip inşallah milletimizin özüne, ruh köküne döndürüp yeniden ayağa kaldırarak yeni bir dünyayı tesis etmek için kurulmuştur. Adem A.S.’dan, efendimiz Aleyhissalatu Vesselam’a kadar gönderilmiş hak ölçüsünü ifade eden milli görüşe sarılarak önce ülkemizde adil düzeni kuracağız. Ve borç, faiz, ithalat, ipotek sistemini değiştireceğiz, arkasından üretim, istihdam ve ihracat modeliyle halkımıvzın tıpkı refah yıl dönümünde olduğu gibi yeniden rahat nefes almasını sağlayacağız ve böylece yaşanabilir bir Türkiye’yi tesis edeceğiz, arkasından yüksek teknoloji temelli yatırımlarla başta savunma sanyi olmak üzere tüm sanayi dallarında dünyanın en kaliteli, en ucuz teknolojilerini üreterek, ürünlerini üreterek yeniden büyük Türkiye’yi kuracağız ve bu Türkiye’nin öncülüğünde inşallah hakka dayalı yeni bir dünyayı kuracağız Allah’ı izniyle” ifadelerini kullandı.

GÜNBEY: BUNUN BİR ADIM ÖTESİ İKTİDARDIR

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sacit Günbey, “Bugün Elazığ iyne muhteşem maşallah Allah nazardan korusun. Elhamdülillah diyorum. İktidarın ayak sesleri geliyor. Bunun bir adım ötesi iktidardır” dedi.

AYDAR: BİZ ANLAMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydar, “Munzur Çayı’na kadar, Guleman’dan Solidağ’a kadar, Andok’tan Karaçavuş Dağları’na kadar bu coğrafyada benim adımlarım var. Dolayısıyla saksı çiçeği olarak karşınızda değiliz. Bu değerli kardeşlerimiz ne düşünüyorlar? Ne duyuyorlar? Ne hissediyorlar? Gerçekten ne istiyorlar? Biz anlamak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

ERBAKAN: BUGÜNE KADAR Kİ SAHNELER FİLMİN FRAGMANIYDI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da, “Bugün sizlerin de şahitlik ettiğiniz gibi Elaziz’de hünkar mahfilinde milli görüşün kalesinde 1969’un heyecanını yaşadık. Bugün Elaziz’de 1991’in heyecanını yaşadık. Bugün Elaziz’de 1994’ün heyecanını yaşadık. Bugün Elaziz’de 1995’in heyecanını yaşadık, bugün Elaziz’de Erbakanlı günlerin heyecanını ve coşkusunu yaşadık. Bu selin önünde hiçbir güç duramayacak. Bu selin önünde, bu coşkunun, bu aşkın önünde Allah’tan başka hiçbir güç duramayacak. Yeniden geliyoruz, yeniden diriliyoruz, yeniden şahlanıyoruz elhamdülillah. Diyorum ki; bu gece şu muazzam konvoyla iktidar pawrtisinin dahi yapmaya muktedir olamayacağı o muazzam karşılama ve o muazzam konvoyla bu salona doğru gelirken düşündüm. Dedim ki; bu gece Siyonizm’in 300’ler meclisi, dış güçlerin mensupları uyku ilacıyla dahil uyuyamayacaklar inşallah. Ey dış güçler; ey zalimler, ey sömürgeciler, ey ırkçı emperyalizm. Biz Yeniden Refah Partimizi kurarken size ne dedik? Bugüne kadar ki sahneler filmin fragmanıydı. Şimdi asıl film başlıyor dedik” diye ifade etti.

ERBAKAN: SİYONİZM’İN DİZ ÇÖKÜŞÜNÜ GÖRECEĞİZ İNŞALLAH

Erbakan, “İşte bugün Elazığ’daki bu muazzam manzara gerçek filmin sahnelerinden bir tanesidir. Bu filmin gelecek sahnelerinde daha çok amuazzam manzaralar göreceğiz, daha çok zaferler göreceğiz, daha çok coşku göreceğiz, heyecan göreceğiz. Bu filmin gelecek sahnelerinde yeniden büyük Türkiye’yi göreceğiz. İslam birliğinin kurulduğunu göreceğiz. Türkiye’nin ve İslam birliğinin öncülüğünde adil bir dünyanın kurulduğunu göreceğiz, büyük İsrail planının yerle yeksan olduğunu göreceğiz, zalimlerin, Siyonizm’in diz çöküşünü göreceğiz inşallah. Bu muazzam coşku; bu muazzam aşk, bu muazzam manzara Fatih Erbakan’ın manzarası değil. Bu muazzam manzara, Hacı Bayram-ı Veli’nin manzarası, Eyyüb El Ensari Hazretlerinin manzarası. Abdulhamit Hamid Han hazretlerinin manzarası, Erbakan Hocamızın manzarası. Hiç kimse dava aşkı olmadan, Erbakan Hocamızın aşkı olmadan bu mübareklerin bereketi ve himmeti olmadan hayatında ilk defa gördüğü bir insana bu kadar sevgiyle ve tutkuyla sarılamaz, bu kadar aşkla o insanı bağrına basamaz. Bu Fatih Erbakan aşkı değil, bu dava aşkı, milli görüş aşkı, Erbakan aşkı” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL