Fen ve Sosyal Bilimler Hayırlı Olsun

Elazığ da başarısı ile göz dolduran Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesinden yeni projeler.

Fen ve Sosyal Bilimler Hayırlı Olsun

Bakanlığımızın 12 Haziran 2017 Tarih ve 8792952 sayılı onayı ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları arasına giren Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Proje Okulu olması ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet BAĞLITAŞ;

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yaşandığı süreçten hemen sonra FETÖ/PDY terör örgütünün himayesinde bulunan okullara devletimiz tarafından el konulmuş, asıl sahibi millet olan bu okullar tekrar millete iade edilmiştir.

Bu süreçte Harput’ta bulunan ve örgütün himayesinde olan okula da el konularak Müdürlüğümüze devredilmiş ve bu okulun milletin çocuklarına hazır hale getirilmesi istenmiştir.

Harput’ta bulunan bu okul müdürlüğümüzce hemen teslim alınarak eksiklikleri giderilmiş, bakım ve onarımdan geçirilmiş, çok kısa bir süre içerisinde öğretmen ve yönetici kadrosu seçilerek okulda hemen görevlendirilmiştir.

15 Temmuz şehitlerimizden Eyyüp Oğuz’un anısını yaşatmak için okulumuza şehit polisimizin adı verilerek hatırası yaşatılmıştır.

Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak açılan bu okulumuz ilk günden itibaren müdürlüğümüzce Proje Okulu olacak şekilde hazırlanmış, donatılmış ve desteklenmiştir. Okulumuzun gerçekleştirdiği faaliyetler, hazırladığı projeler ve etkinlikler İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün her kademesinde destek görmüştür.

Yaptığımız bu çalışmaların sonucunda bugün Şehit Eyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi Bakanlığımızca yeni belirlenen 51 Proje Okulu arasına alınmıştır. Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulayacak olan okulumuzun Türkiye genelinde 51 okul içerisinde yer alıyor olması bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir.

Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak;

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle Türkiye'nin her yerinden öğrencinin kaydı yapılabilen bir okul olduğu gibi öğrenciler, derslerin yanı sıra seçtikleri alanlarla ilgili seminerler, konferanslar, söyleşiler, bilim atölyeleri, laboratuvar çalışmaları, bilimsel etkinlikler ve geziler ile araştırma ve inceleme etkinliklerine katılacak, ilgi gruplarına göre alan okumaları yapacaktır.

Proje İmam Hatip Lisesinde, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerinin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacaktır.

Fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen öğrenciler, bu dersleri üniversitelerle iş birliği ile daha etkin bir şekilde alma imkanı bulacak, üniversitelerle yapacakları iş birliği çerçevesinde akademik ortamlardan ve imkanlardan olabildiğince yararlanabileceklerdir. Ayrıca öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanabileceklerdir.

Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisemizin Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulları arasında yer alıyor olması nedeni ile emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı, okulda görevlendirdiğimiz idareci ve öğretmenleri kutluyorum.

Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Elazığ’a hayırlı olsun.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137