Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu tarafından Baskil İlçesi’nde İzmir Şehidimiz Fethi Sekin’in kabri başında yaptırılan külliyenin temeli 5 Ocak 2019 tarihinde atılmıştı.

Külliyenin yapımını üstelenen firma, bir süre sonra çalışmalarını durdurmuş ve külliye atıl bir durumda kalmıştı.

Külliyenin yapımının durdurulmasına tepki gösteren Baskil’deki vatandaşlar ve esnaf seslerini yetkililere duyurmaya çalışmışlardı.

Külliyenin yapımını üstlenen Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı’dan açıklama geldi.

KABADAYI: HAZMEDEMEYEN BAZI ETNİK GURUPLAR VAR

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, “

Elazığ’ın Baskil İlçesi’nde İzmir şehidimiz kahraman Fethi Sekin’imiz adına, adına belki yeterli değil ama yaşasın istedik. Çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 3 milyon TL maliyetli bir Fethi Sekin Külliyesi yapalım istedik. Türkiye’de hiçbir STK böyle projeleri bugüne kadar hayal bile edemezdi. Dolayısıyla bir STK’nın bunu yapılmasını hazmedemeyen bazı etnik guruplar var Türkiye’de” diye kaydetti.

      

KABADAYI: PROJENİN YAPILMASI İÇİN SUSTUK

Kabadayı, külliyenin yapımının devam edeceğini ve 5 Ocak 2020 tarihinde tamamlamayı planladıklarını söyleyerek, “Baskil ilçesinde yaptığımız Fethi sekin Külliyesi’nin temelini 5 Ocak 2019 tarihinde atmıştık, şehidimizi anma gününde.  Aradan yaklaşık 7-8 ay geçti. Önümüzdeki 5 Ocak 2020’de açılışını yapacağız. Projemiz belirli bir süre durakladı. Bunun sebebi ise Türkiye’de bulunan bütün STK’ların sponsorlardan yardım toplayarak kamu yararına bir proje yapması anayasal bir haktır ancak bizim bu anayasal hakkımızı oligarşi bürokrasi dediğimiz bir gurup engelledi. Biz bunu kamuoyuna açıklamadık. Şehidimizin adının böyle anılmasını istemedik. Şehidimizin adı şehitlik mertebesi ile anılmalı sadece. Herhangi bir proje ile herhangi bir sıkıntı ile anılmasından rahatsızlık duyardık. Bunu hemen içimize attık ve projenin yapılması için sustuk” ifadelerini kaydetti.

KABADAYI: BU PROJE BİZİM NAMUSUMUZ, ŞEREFİMİZDİR

Başkan Kabadayı, “Ben tüm Elazığ’a sesleniyorum ve saygılarımı sunuyorum. Bu proje devam edecek Allah’ın izniyle. Tüm Baskilli kardeşlerime garanti ediyorum. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı olarak söz veriyorum. Bu proje nasıl başlamışsa öyle bitecektir. Bu proje bizim namusumuz, şerefimizdir” dedi.