Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının zamanların değerlendirmeleri, el becerilerini gerçekleştirmeleri amacıyla Halk Eğitim Merkezi tarafından hastane içerisinde “El Sanatları” kursu açıldı.

Açılan kursa yapılan el emeği göz nuru ürünler, açılan sergide beğeniye sunuldu.

DEMİRBAĞ: MUHALEFET; DEVLETİN İDARESİNE GELDİĞİ ZAMAN ÇADIR DEVLET ANLAYIŞIYLA BU ÜLKEYİ YÖNETECEK

Serginin açılışına katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Burada Halk Eğitim Merkezi’miz tarafından 9 ayrı kurs hasta yakınlarına ve bu konuda becerisi olanların da katılımıyla kurslar düzenleniyor, şu anda da sergiyi gezdik. El emeği göz nuru sergisini. Ben Halk Eğitim Müdürümüze ve Şengul Hoca’mıza özellikle teşekkür ediyorum. Hasta yakınları için de böyle bir meşgale oluyor, güzel vakit geçiriyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Hastanemize ayrı bir renk katmış. Miting meydanı gibi. Sanki stat dağılıyor. Bu kadar hasta var, tedaviye gelenler var. Bu hastane de yapılmamış olsaydı, biz muhalefetin sözüne uysaydık hastaneleri, havaalanları, double yolları, alt yapı hizmetlerini, özellikle de hastaneleri yapmamış olsaydık eski günlere dönerdik. 1970-1980’li yıllarda siyasi liderin genel müdür olduğu günlere dönerdik. Allah Türkiye’ye yardım edeydi o zaman Allah bu millete yardım edeydi. O zaman Adana’da Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği pandeminin ilk dönemlerinde ‘Zeydar Karalar 3 günde sahra hastanesini kurdu’ dedi. O kurduğu sahra hastanesini hatırlarsanız fuarın aralarına paravan koydu, ortalıktan yatakları topladı götürdü. 2-3 gün sonra derdest hepsini gönderdiler. Bunların anlayışı bu. Devletin idaresine geldiği zaman da çadır devlet anlayışıyla bu ülkeyi yönetecekler. Onun için de bu güzel hizmetten dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenler ben hariç bizim de emeğimiz geçti ama benim haricimde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TABAR: HASTA VE HASTA YAKINLARINA YÖNELİK KURSLAR PLANLAMAKTAYIZ

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı’mızın iş birliği protokolü kapsamında sağlık bilimlerinde hasta ve hasta yakınlarına yönelik kurslar planlamaktayız. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde de 6 el sanatları resim, müzik ve spor alanında 9 kursumuz mevcut. Bu kurslarda biz vatandaşlarımızın el becerilerini geliştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek ve sosyal destek sağlamak amacıyla kurslarımızı açmaktayız. Bütün hasta, hasta yakınları ve mesai saatleri dışında da hastane çalışanlarını kurslarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.