Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde nadir uygulanan yöntemlerden biri olan Küçük Kesi yöntemi kullanılarak Akciğer Kanseri ve Göğüs Kitlesi ameliyatları yapıldı.

KOÇYİĞİT: 21 VE 44 YAŞLARINDAKİ HASTALARIMIZ ŞİFA İLE SAĞLIKLARINA KAVUŞTURULMUŞTUR

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde nadir uygulanan yöntemlerden biri olan VATS yöntemini başarıyla uygulayabildiklerini ifade eden Opr. Dr. Semih Koçyiğit, ”Anahtar deliği boyutunda 3 cm’lik tek bir kesiden girilerek kameralı kapalı bir sistemle akciğerler arasında kalp ve kalbin büyük damarları, yemek borusu, soluk borusu arasında kalan çok riskli ve dar bölgeden ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdiğimiz 68 yaşındaki Akciğer kanser tanısı olan hastamız, göğüs boşluklarında kitleleri olan 21 ve 44 yaşlarındaki hastalarımız şifa ile sağlıklarına kavuşturulmuştur” dedi.

KOÇYİĞİT: 3 CM TEK BİR KESİDEN BAŞARIYLA UYGULADIK

Bu yöntemi Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk kez uyguladıklarını ifade eden Opr. Dr. Koçyiğit ”Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi ekibi olarak, ”Uniportal VATS Lobektomi” ameliyatını 3 cm tek bir kesiden başarıyla uyguladık. Bu operasyonu birlikte yaptığımız Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Ağar ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Serpil Bayındır ve ekibine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.