Türkiye Barolar Birliği ve Elazığ Barosu tarafından Disiplin Hukuku Semineri düzenlendi.

Seminere Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür ve avukatlar katıldı.

FEYZİOĞLU: GÜVEN VEREN VE ERİŞİLEBİLİR BİR ADALET SİSTEMİNİ KURMAMIZ LAZIM

Adalet Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Türkiye Borsalar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Sorunları mutlaka çözmek üzere hep birlikte hareket etmek zorundayız. Sokakta soruyorum gittiğim her ilde soruyorum, vatandaşa soruyorum ‘ne istiyorsunuz’ diyorum iki cevap alıyorum. Huzur, adalet. Huzurun da sigortası adalet. Dolayısıyla aslında vatandaş adalet istiyor. Adalete güvenmek istiyor. Öyleyse bizim hep birlikte güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemini kurmamız lazım” ifadelerini kullandı.

FEYZİOĞLU: REFORM SÜRECİ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR

Başkan Feyzioğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’nın sözünü havada bırakma hakkı yoktur. Bu söz verilmiştir. Siyasi sorumluluk üstlenilmiştir. Ancak şimdi ‘Ekim’e kalabilir ilk paket gibi’ cümleler duymaktayım. Bu bizi Türkiye adına üzüyor. Paketi küçümsemeye kalkanların niyetlerini biliyoruz. Ancak o niyetlere su taşımanın da anlamı yoktur. Bu paket bu reform süreci Türkiye’nin önünü açacaktır, bir başlangıçtır. Olağanüstü hal döneminin sonrasında Türkiye’nin yeniden ve eskisinden daha güçlü bir şekilde hukuk devleti inşası sürecine yönelimidir. Bunu bu reform sürecini bu niyeti hiç kimsenin küçümseme hakkı yoktur, olmamalıdır. Çünkü bu millet içindir, bu evlatlarımız içindir, geleceğimiz içindir” şeklinde konuştu.

FEYZİOĞLU: İLK PAKETİN MECLİSTEN MECLİS TATİLE GİRMEDEN GEÇMESİ ZORUNLUDUR

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, “Türkiye’nin bir diktatörlük olduğunu, iddia eden ve bu algıyı yaratmak isteyen ABD ve Avrupa toplumlarında böyle bir algıyı yerleştirmek için çalışan PKK, FETÖ ve onların tetikçisi DHKPC el birliğiyle bir lobi yapmaktadır. Bu lobi; Türkiye’nin yargı reformu paketini çıkartmakta samimi olmadığı inancını dünya kamuoyunda yerleştirmeye yöneliktir. Bunda amaç şudur; demokrasi değilseniz dünyanın emperyal güçlerinin müdahalesine açık olursunuz. Türkiye’ni üzerinde çok senaryo vardır, bu bölgede çok senaryo vardır. Emperyal güçlerin müdahale etmesinin her zaman gerekçesi diktatörlüğe demokrasi getirmektir. Altını çizerek söylüyorum; bir buçuk senedir binlerce insanın emek harcayarak Türkiye’nin önünü açacak bir yargı reformu çalışması yapması Türkiye’nin bir diktatörlük olmadığının ispatıdır. Ama bu ispatın alenileşmesi için ilk paketin meclisten meclis tatile girmeden geçmesi zorunludur. Ekim çok geçtir. Paketin ekime bırakılması Türkiye üzerine tüm senaryoları güçlendirecektir” dedi.

Feyzioğlu’nun konuşmasının ardından Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Uğur Üzer tarafından seminer gerçekleştirildi.

HABER: SITKI TAŞEL