Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, Tetiş Yapı Elazığspor Başkanı İrfan Yumakgil’in geçtiğimiz günlerde Televizyonumuz Spor Müdürü Mustafa Gür’e karşı kullandığı üslubu yayınladığı mesajla kınadı.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi.

Elazığspor’umuzun bugün sürüklendiği kaos ortamı herkesin malûmudur.

Bordo-beyazlı kulübümüzün, tüm Elazığlılar, Elazığspor Taraftarı, hatta ülkemiz spor kamuoyunun da haberdar olduğu bu durumdan kurtarılabilmesi amacıyla Elazığ basınının ortaya koyduğu mücadele, çaba ve emekler de sporseverler tarafından çok iyi bilinmektedir.

Yarım asrı aşkın bir mâziye sâhip olan Elazığspor’umuzun kuruluşunda en önemli rolü oynayan Elazığ basınının, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da taraftarı olduğu Elazığspor’un yanında ve en büyük destekçisi olacağına kuşku yoktur.

Hal böyle iken, Elazığspor’un bugün içerisinde bulunduğu kaos ortamından çıkabilmesi için, bir taraftar ve gazeteci olarak gerek habercilik, gerekse program yapımcılığı unvanlarıyla ve büyük bir gayretle hizmet vermekte olan Kanal Fırat Televizyonu Spor Müdürü kardeşimiz Mustafa GÜR, kısa bir süre önce Elazığspor Başkanlığı’na getirilen Sayın İrfan Yumakgil’in sözlü saldırısına maruz kalmış, fiili saldırı girişiminden de araya girenler tarafından korunmuştur.

Hiçbir neden ya da gerekçeye dayanmayan bu menfur saldırı girişimi esnasında, Elazığspor Başkanlığı makamında oturan bir şahsa yakışmayacak ölçüde küfürler ve ağıza alınmayacak kelimeler sarf eden Sayın İrfan Yumakgil, Elazığ Medyasından bazı arkadaşlarımızın isimlerini de zikrederek, doğrudan yerel basınımızı hedef aldığını ortaya koymuştur.

Elazığ basınının; yönetimlerin ya da şahısların değil, kamuoyu adına Elazığspor’un hizmetinde olduğu, bundan sonra da böyle olacağı bilinmelidir.

Bordo-beyazlı kulübümüzün bugün sürüklendiği ortamın, basiretsiz, beceriksiz ve vurdumduymaz yönetim anlayışlarından kaynaklandığı ortadayken, Elazığspor’u yönetmekle görevlendirilen Sayın İrfan Yumakgil’in temsil ettiği kulüp başkanlığına, daha da önemlisi yaşına başına uygun aklıselim davranışlar sergilemesi, en büyük arzumuz ve doğal beklentimizdir.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak, Kanal Fırat Televizyonu Spor Müdürü, gazeteci arkadaşımız ve üyemiz Sayın Mustafa Gür’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yasal haklarımız saklı kalmak şartıyla, Elazığspor Başkanı Sayın İrfan Yumakgil’in bu tasvip edilemeyecek tutumunu kınıyor ve kendisini sağduyulu davranmaya, Elazığspor’un kangren hâline getirilmiş sorunlarının çözümüne odaklanmaya davet ediyoruz.