FHGC Başkanı Semih Erdem, depremin ardından devletin ve milletin elbirliği ile yaraları hızlı bir şekilde sarmaya çalıştığı bugünlerde kamuoyunu bilgilendirme vazifesini üstlenen gazetecilerin çok daha dikkatli ve hassas davranması gerektiğini belirtti.

ERDEM: DOĞRU BİLGİLERLE AYDINLATMASINI TEMENNİ EDERİM

Seri haber yapacağım mantığı ile bilginin doğruluğunu kontrol etmeden bu bilgileri kamuoyu ile paylaşan meslektaşlarını uyaran Erdem, yaptığı yazılı açıklamasında, Böylesi süreçlerde haber dili biraz daha pozitif olmalıdır. Bu süreçte kara propagandaya geçit verilmemelidir. Maalesef sosyal medyada bazı şehir efsaneleri kulaktan kulağa dolaşmaktadır.  Ne yazık ki bazı meslektaşlarımızda sırf haber atlatma gayesi ile bu bilgilerin doğru olup olmadığını teyit etmeden bu tarz iddiaları kamuoyu ile paylaşmaktadır. Bu son derece sıkıntılı. Buradan tüm meslektaşlarımı daha dikkatli olmaya ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeye davet diyorum. Böylesi yanlışlıklar içerisine düşen meslektaşlarımın bir an evvel kamuoyunu da doğru bilgilerle aydınlatmasını temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

ERDEM: İNSANIMIZ ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Erdem ayrıca açıklamasında; “İnsanımız zor bir süreçten geçiyor. Depremin olduğu andan itibaren henüz kendi yaralarını sarmadan meslektaşlarımız hemen sahaya indi.  Çünkü kamuoyunu doğru bilgilendirmek, kendi yaralarını sarmaktan daha öncelikliydi. Bunun bilincinde birçoğu başarılı işlere imza attı. Bu duyarlılığa sahip ve mesleğin kutsallığını bilerek hareket eden tüm meslektaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. “Yerel basın mensupları da aynı zamanda depremzede ve onlarda bu 6.8’lik şiddetli depremi hissettiler. Haberlerini yazarken ve sunarken duygularını da zaman zaman gizlemekte güçlük çektiler. Ama buna rağmen meslektaşlarımız her şart ve koşulda kamuoyunu bilgilendirmek adına gecelerini gündüzüne kattılar. Depremzede olmalarına rağmen kendi yaralarını sarmadan meslek aşkı ile işlerine dört elle sarılan meslektaşlarımın başarılarının daim olmasını diliyorum ve bir daha böyle acı haberlere imza atmamalarını dilerim ”dedi.