30 yılını dolduran Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti, Olağan Genel Kurulu yapıldı. Başkan Mehmet Topal’ın yeniden aday olmadığı seçimlerde başkanlık için iki aday yarıştı.

Gazeteci Yusuf Boydak ve Fırat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semih Erdem’in yarıştığı olağan genel kurul divan üyelerinin seçilmesinin ardından Başkan Mehmet Topal bir konuşma yaptı.

“BU TARİH BENDE ÇOK ÖNEMLİ BİR TARİH”

Topal konuşmasında gözyaşlarını tutamadı ve şöyle konuştu: “Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetini kurduğum zaman 21 Nisan 1988’di. Bu tarih bende çok önemli bir tarih. Babamın rahmetli olduğu gün. Aynı gün oğlumun dünyaya geldiği gün. Konuşamayacağım hepinizi saygıyla selamlıyorum.”  

Ardından başkan adayı Yusuf Boydak kürsüye çıktı ve meclise sunulan önergenin gündeme alınmasını istedi.

“SİLİNME KARARINA KARŞI ÜYENİN İTİRAZ HAKKI VARDIR”

Boydak açıklamasında, “6. maddeyi okuyorum. Allah için vicdanınıza sorun. Diyor ki gerek istifa gerekse yönetim kuruluyla silinme hallerinde durum üye kayıt defterine işlenir. Durum üyenin bilindiği adresine tebliğ olunur. Tebliğden itibaren 15 günün içinde silinme kararına karşı üyenin itiraz hakkı vardır. Yani üye hangi gerekçeyle silinmişse haberi olsun diye tebligat yapılır” dedi.

“HİÇBİR ELEMANI, HİÇBİR BASKI ALTINDA BIRAKMAMIŞIM”

Diğer başkan adayı Semih Erdem de yaptığı açıklamada, 81 yılından bu yana bu şehirde gazeteci olarak hizmet ettiğini kaydederek, “Ben gazeteciysem 81 yıldan beri gazeteciyim. Ben Milliyet’in muhabiriydim. Ben patron değilim. Ben çalışanım. Ben buraya tırnaklarımı kazıyarak gelmişim. Hiçbir elemanı, hiçbir baskı altında bırakmamışım” ifadelerini kullandı.

İki adayın olduğu seçimlerde oylama usulü ile seçim yapıldı. Seçimleri Fırat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semih Erdem kazandı.

“TERTEMİZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

Erdem, kendisine destek verenlere teşekkür ederek, “Öncelikle Afrin operasyonunda Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Gazetecilik mesleği zor ve meşakkatli bir meslektir. Hepimizin bir arada dayanışma içerisinde olması lazım. Tertemiz bir sayfa açacağız” diye konuştu.