Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, cemiyetin yeni mekana kavuştuğunu belirterek, Başkan Yanılmaz’ı yeni mekanın açılışına davet etti.

“BİZ FIRAT HAVZASI GAZETECİLER CEMİYETİ OLARAK 30 YILLIK BİR CEMİYETİZ”

 9 Nisan’da açılışı yapılacak olan yeni cemiyet yerine bütün dostları bu açılışa beklediklerini belirten Cemiyet Başkanı Erdem, “biz Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak 30 yıllık bir cemiyetiz. Bölge de Diyarbakır. Erzurum ve Elazığ eski cemiyetler. Sayın başkanımız da belediye olarak bize yardımcı ve destek oluyorlar daha doğrusu. Desteklerinde dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz. Her zaman da yanımızdalar. Biz başkanımızdan memnunuz. Başkanımız da inşallah desteklerini daha da artırarak devam eder diye umuyoruz” ifadelerini kullandı.  

Konuklarını ağırlayan Başkan Yanılmaz, yerel medya ile övündüklerini belirterek, Elazığ’ın kadim kültürü nedeniyle basının da farklı bir noktada olduğunu kaydetti.

“ELAZIĞ’DAKİ YEREL MEDYA GÜCÜNÜ GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Gezdiği birçok ilde Elazığ’daki yerel medya gücünü görmenin mümkün olmadığına dikkat çeken Başkan Yanılmaz, “Yerel medya gücü açısından hem görsel medya hem yazılı medya günlük haftalık aylık olmak üzere Elazığ çok farklı bir yerde. Bunula ben Elazığ’ın kadim kültürüne bağlıyorum medeniyetine bağlıyorum” dedi.

“ELAZIĞ’IN BİR YEREL MEDYA KÜLTÜRÜ VAR”

Edebiyatın içinde olan insanlar olunduklarını  belirten Yanılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “Musikisiyle, şairiyle, şiirleriyle, makaleleriyle, romanlarıyla zaten bunun içindeyiz. Türkiye’nin en eski yerel gazetesi yine bizde Turan gazetesi olarak diyorum. Daha önceki ismiyle Mamuratil Aziz ismiyle ondan önce çıkmıştı. Yani Elazığ’ın bir yerel medya kültürü var. Ben kendi adıma diyorum ilk okula gittiğim yıllarda o yerel gazetelerin çıktığı zaman camın önüne asarlardı. Bizde camın önünde oturur veya ayakta durur onu okurduk. Ben hiçbir cümleyi kaçırmazdım. Yani okuldan çıktığım anda ilk durak yerim gazeteciler önüydü. Onları A’dan Z’ye okurdum ilgilenirdim. İlgim ve alakam vardı. Belki her okuyana bilgi veriyordu, birikim veriyordu.”