Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti,10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için program düzenleyecek.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih erdem, düzenleyecekleri programın 10 Ocak Perşembe günü yapılacağını belirterek, basın mensuplarını davet etti.

“HERKESİ DE 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNE BEKLİYORUZ”

FHGC Başkanı Semih Erdem, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir etkinlik yapıyoruz. Yemekli bir program yapıyoruz. Burada çalışan gazetecilere, sahada olan kameraman, muhabir, yerel gazetelerde sahada olanlara plaket vermeyi düşünüyoruz. Kanal Fırat televizyonunu da bu nedenle geldik ve ziyaret ettik. Çalışan arkadaşlarımıza davetiyelerini verdik. Herkesi de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR ETKİNLİK DÜŞÜNDÜK”

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin 33 yıllık maziye sahip olduğunu ifade eden Semih Erdem, “Şu ana kadar böyle etkinlikler yapılmış, plaket düşünülmemiş. Juri oluşmuş, en başarılı muhabir, en başarılı kameraman gibi olmuş. Biz dedik bunun ayrımını yapmayalım. Bir muhabir arkadaşımızı başarılı diye ad edip, ona ödül verdiğimiz zaman diğer muhabir arkadaşlar diyor biz başarısız mıydık? Kırgınlık oluyor. Onun için biz şöyle düşündük; herkes başarılı. Kimse başarısız değil. Şu anda da Elazığ’da sahada 60’a yakın arkadaşımız var. Bunların hepsine plaket vermeyi düşündük. Ödül alacaksınız, saklayacaksınız. Diğer türlü kırgınlık oluyor. Biz onu düşündük. Bir on kişiye verelim ama olmuyor. O kırgınlık oluyor, küskünlük oluyor, dargınlık oluyor. Buna neden vermemek için, şu anda bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bir dönem. Elazığ’da bir avuç çalışan gazetecilerimiz var. Ki bende kendimde muhabirlikten gelmeyim. Bende 7 sene muhabirlik yapmışım. Bende kendimi çalışan gazetecilerden ad ediyorum. O nedenle böyle bir etkinlik düşündük” dedi.

“CİVAR İLLERLE İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR”

Yönetimde bir yıllık bir süreç geçirdiğini söyleyen Erdem, “Yeni bir yere taşındık, oranın içini dizayn ettik, mefruşatını yaptık. Bu bizim belli başlı ilk ettiğimiz Daha önce Gazetecileri arkadaşlara sempozyum verildi, bu bizim büyük kapasiteli ilk etkinliğimiz. Bir de Allah kısmet ederse 2019 yılının Nisan ayında da bizim kuruluş yıl dönümümüz. 34 yaşına gireceğiz. Orada da yine kapsamlı bir etknlik yapmayı düşünüyoruz. Ondan sonra civar illerle ilgili projelerimiz var. Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Tunceli gibi… oralara üyelerimizi götürüp oraları gezdirmeyi düşünüyoruz hafta sonları. Aklıma gelenler bunlar, bunları yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL