Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen programda il yöneticileri ve basın mensupları bir araya geldi.

Gerçekleştirilen programa; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve davetliler katıldı.

“ÜYELERİMİZİN SIKINTILARINI GİDERECEK BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞACAĞIMIZI VAAT ETMİŞTİK”

Programın açılış konuşmasını yapan FHGC Başkanı Semih Erdem, cemiyetin çalışmaları hakkında bilgi vererek, “FHGC adına güzel etkinliklere imza atmak için çalışmalara aylar öncesinden başladık sonuçta FHGC köklü bir cemiyet ve köklü cemiyetimize yakışır işler yapmak bizlerin görevi Bizler cemiyet olarak beklentileri yükselttiğimizin farkındayız ve bu etkinliğin eşsiz adına yönetim kurulu üyelerimiz ile binlikte aktif bir şekilde çalıştık Cemiyet olarak meslektaşlarımızın sorunlarına nasıl itinayla eğildiysek bundan sonrada aynı gayretle çalışmalarımızı ortaya koyacağız seçildiğimiz gün üyelerimizin sıkıntılarını giderecek bir anlayışla çalışacağımızı vaat etmiştik güzel bir ekip oluşturarak vaat ettiğimiz şeyleri sistemli bir şekilde hayat geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”  ifadelerinde bulundu.

ERDEM: ÜYE SAYIMIZI ARTIRTIK

“Göreve geldiklerinde 80 olan üye sayısını artırarak 140 üyeye ulaştıklarını da ifade eden Başkan Erdem, “Ayrıca Basın Kartı sahibi olan Kırkın üzerinde üyemiz var buda Cemiyetimizin daha etkin olmasında rol oynuyor biz cemiyet olarak Basın İlan Kurumundan o ilde Sarı Basın ne kadar fazla ise oradan yardım alıyor ve ilçede de temsil ediyor ki zaten bununla alakalı da İçişleri protokolünde 17. madde var” diye konuştu.

ERDEM: ACİLEN GAZETECİLİK MESLEK YASASININ ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ

Erdem öte yandan sektörde yaşanan sorunlarında altını çizerek, “Basın çalışanlarının haklarına ilişkin 212 sayılı yasa değişimlere uğradı zamanla söz konusu yasa delinerek Gazetecilerin birçok hakkı elinden alınarak adeta bu gün kutlama günü değil dayanışma günü haline geldi. Bununla alakalı daha da daha iyi haklara sahip olacağımız bir 10 Ocak diliyor ve acilen Gazetecilik meslek yasasının çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

“ÇOK KIYMETLİ VE ŞEREFLİ BİR GÖREVİ İFA EDİYORSUNUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Salondaki Basın Mensuplarına seslenerek, “Daha güzel bir Elazığ ve daha güzel yarınlar için iyi ki varsınız, iyi ki varsınız diyorum çünkü sizler toplumun sesi olma gibi bir işlevi yürütüyorsunuz ve aynı zamanda çok kıymetli ve şerefli bir görevi ifa ediyorsunuz. Kurumlar ve bireyler arasındaki iletişimi sağlayarak toplumumuzun gelişimine katkı sağlamak gibi aynı zamanda hayata dair sorumluklarınız var sorumluluklarınızı sorunlarınızın üzerinde tutuyorsunuz İlkeli, dürüst, adaletli ve kişisel haklara saygılı bir şekilde görevinizi ifa ediyorsunuz” sözlerini kaydetti.

EROL: KEŞKE ELAZIĞ’I ESKİ YILLLARA GÖTÜREBİLSEK

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığ’ın ön plana çıkan neyi var deseniz. Bana göre iki şeyi var. Birincisi medyamız, yerel basınımız. İkincisi İl Özel İdare Kadın Basketbol takımımız” ifadelerini kullandı ve “az önce Sine vizyonda da seyrettik Elazığ gelenekleriyle kültürüyle yaşam tarzıyla mimarisiyle gerçekten bir siyasetçi olarak benim iddiamda Elazığ’ı 2040 lı yıllara taşımak değil Elazığ’ı keşke götürebilsek 1960 lı 80lı yılların Elazığ’ına götürebilsek ve benim iddiam bu eski Elazığ” ifadelerinde bulundu.

"FİKİR AYRILIKLARI OLSA BİLE BİR ARAYA GELEBİLİYORUZ"

Erol öte yandan “İlimiz aslında şanslı bir il çünkü Elazığ protokolü ve vatandaşları her ne kadar zaman zaman fikir ayrılıkları  yaşasa bile  Elazığ ile   ilgili bir sorun olunca en azından bir araya gelerek tartışabilecek  zemini yaratabiliyoruz” dedi.

KALDIRIM: BASIN ARTIK EN ÖNEMLİ KUVVET

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “basın artık geçmişte söylendiği gibi dördüncü kuvvet değil en önemli kuvvetlerden birisi” diyerek, “Elazığ’ın basın tarihi şanlı bir geçmişe ve maziye sahip bu açıdan ne kadar gururlansak azdır ve bende bu şehirde bir vali olarak görev yapmaktan ne kadar gurur duysam azdır günümüzde artık Basın deyince yansıyamayacağımız bir gerçekler var günümüzde özelikle gelişen teolojiler, iletişimin hızlanması ve bilişim çağında yaşamamız hasebiyle en önemli varlık artık bilgi ve bunun aktarılması ve doğru kullanması çok önemli” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKENİN ZOR ZAMANLARDAN ÇIKMASINDA ÇOK EMEK ORTAYA KOYULMUŞTUR”

Vali Kaldırım sözlerini, “Tabi kamu adına görev yapıyorsunuz vatandaşın sesi kulağı ve gözüsünüz o açıdan da sorumluğu ve öz verisi çok yüksek bir görevi yerine getiriyorsunuz bu açıdan tarihi süreçte de çok önemli işler görmüş basınımız Osmanlı döneminden bu yana ülkenin zor zamanlardan çıkmasında çok emek ortaya koyulmuştur” diyerek noktaladı.

Konuşmaların ardından FHGC yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

Program Aygün Çam’ın bir birinden güzel eserleri seslendirmesiyle devam etti.