CHP’de il başkanlığı için adaylık süreci devam ederken Yazıkonak Eski Belediye Başkanı Fikret Serkaya da   CHP Elazığ İl Başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

“ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM”

Adaylığını resmen açıklayan Fikret Sertkaya, “CHP Elazığ İl Başkanlığı adaylığımı açıklıyorum. Elazığ’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Ben Elazığ çocuğuyum. Benim için önce Elazığ önemli. 550 bin nüfuslu Elazığ’ın içerisinde bir ferdiyim. Elazığ’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“OCAK 15’DE SÜRECİN BİTMESİ GEREKİYOR”

Sertkaya, “Sürecin içerisindeyiz, delege seçimlerimiz bitti. Bu ayın 2’sinde seçim kuruluna teslim ediyoruz. Seçimimiz, merkez ilçede devam edecek. Bu süreçte bittikten sonra nasip olursa bende tabiki adayım, seçime gireceğiz. Ocak ayının en fazla 15’inde sürecin bitmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“PARTİMİN HİÇ YABANCISI DEĞİLİM”

Uzun yıllardır CHP’nin içerisinde olduğunu belirten Sertkaya, “Ben 1986 yılından beri partinin içerisindeyim, parti geleneğinden gelen bir insanım. Cumhuriyet ilkelerine bağlı bir insanım. Partimi ve partililerimi çok iyi tanıyorum. Çeşitli kademelerde görev yaptım. Yazıkonak’ta ilk belde teşkilat başkanlığını yaptım. 3 yıla yakın. 3 yıldan sonra partimin orada belediye başkanlığını yaptım. Partimin hiç yabancısı değilim” dedi.

“FARKLI BİR TABLO ÇİZECEĞİM”

Seçildiği takdirde birleştirici bir tutum sergileyeceklerini ifade eden Fikret Sertkaya, “Seçilirsem, eski il başkanlarıma bişey söyleyemem. Takdir Elazığlılarındır. Ama çok farklı bir tablo çizeceğim. Elazığ’da bunu herkes görecek. Yazıkonak’ta da bu tabloyu göstermiştim. Yazıkonak benim geçmiş teminatımdır. Benim seçilmem CHP için büyük bir fırsattır. Çünkü ben yerel yönetimlerden gelen biriyim. Yerel yönetimlerden gelen bir başkanla sıradan bir insanın başkanlığı fark eder. Ben belediyelerle çok büyük diyaloğum var. Belediye başkanlarının çok büyük kısmı benim arkadaşlarım. Şuanda CHP adım adım iktidara geliyor. Bu yerel yönetimlerden belli. Elazığ’da biz seçimi kazanırsak kim olursa olsun, parti falan seçmem benim kapım 24 saat Elazığlılara açık olacak. Sadece CHP’lilere değil, AK Partililere de açık, MHP’lilere de açık, HDP’lilere de açık. 81 Milyon insanın 500 bini Elazığ’da yaşıyorsa 500 bin insan benim kardeşimdir. Kapım açıktır. Önce birlik ve beraberlik olacak. Ben birlik ve beraberlikten yanayım. Bu birikimimle Elazığ’a daha faydalı olacağız. Ülkeme faydalı olacağım. İlk duam önce tek devlet, tek millet, tek bayrak. Benim bu devlete canım feda olsun. Önce birlik, beraberlik ve kardeşlik. 500 bin insanı CHP’ye davet edeceğim” dedi.