Fırat Ataşsalar,2019 yılı Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’den Elazığ Belediye Başkan Aday adayı olduğunu açıklayarak, partiye resmi müracaatını yaptı.

FIRAT ATAŞSALAR KİMDİR:

Görev verildiği takdirde mille ve devlet için her türlü fedakarlıkta bulunacağını ifade eden Ataşsalar,25 Mart 1979 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini Elazığ’da tamamlayan Ataşsalar, küçük yaştan itibaren tekvando ve kickboks sporlarıyla ilgilendi.

Tekvando Türkiye, kickboks dünya şampiyonluğu bulunan Fırat Ataşsalar, İnşaat sektörü, sanayi ve petrol sektörüyle ilgileniyor.

1997 yılında Merhum Necmettin Erbakan ile siyasete devam eden Fırat Ataşsalar,2002 yılına kadar Erbakan’ın yanında görev yaptı.

2002 yılında yakından takip ettiği ve örnek aldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı yolda gitmeye karar veren Ataşsalar,2009 yılında AK Parti Elazığ Belediye Meclis üyeliğine seçildi.

Meclis üyesi olarak, Çevre ve Şehircilik Komisyon Başkanlığı ve İmar Komisyon Başkanlığı yapan ve bu dönemde de  AK Parti Elazığ Belediye Başkan vekilliğinde bulunan Fırat Ataşsalar, Elazığspor’da başkanlıkta yaptı.

AK Parti Siyasi Akademi diploması bulunan Ataşsalar, Elazığ ve AK Parti adına kültür, sanat ve spor etkinliklerine de katılarak destek sundu.

Geçmiş dönemlerde AK Parti milletvekilliği aday adaylığı da bulunan Ataşsalar, evli ve 2 çocuk babası.