4 Ağustos 1986 yılında kurulan Fırat Gazetesi 37. Yılına girdi

Fırat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Semih Erdem,37 yıldır aralıksız yayın hayatına devam eden gazetenin yıldönümüne özel açıklamalarda bulundu.

ERDEM: GÜNÜMÜZDEKİ DEĞİŞİMİ ANLAMAYA ÇALIŞMALIYIZ

Elazığ’ın en köklü gazetelerinden Fırat gazetesinin 37. Yılını kutlamanın gurunu yaşadıklarını söyleyen imtiyaz sahibi Erdem, “Günümüzde her şey değişiyor. Biz bu değişimi iyi anlamaya çalışmalıyız. Biz de gazetecilik anlayışımızı değişen şartlara ve teknolojiye uygun olarak yeniliyoruz. Bugüne kadar objektif kalmaya ve herkesi anlamaya gayret gösterdik. Unutmayalım ki mesleğimiz meşakkatli bir iştir. Ancak layıkıyla yapılırsa dünyanın en şerefli mesleğidir. Fırat Gazetesi’nin bu günlere gelmesine emek ve gönül verenlere; okuyucularımıza en kalbi duygularımı ifade etmek isterim. Ayrıca ahirete intikal etmiş Kemal Ergun Aslan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Gazetemizin yeni yaşında kutlama mesajı yayınlayan başta ilimizin Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları, ilimiz milletvekilleri, bürokratlar olmak üzere siyasi parti il temsilcilerimize, STK başkanlarımıza, medya camiamıza, iş insanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ERDEM: BEN MESLEĞİMİ SEVİYORUM

Her gün yeni bir heyecanla gazetelerini çıkarttıklarını açıklayan Erdem, “ Gazeteciliğin her günü yeni bir heyecandır. Bu sabah başlar, akşama kadar hazırlıkları sürer, akşam gazete basılır, ertesi gün tekrar yeni bir heyecan, yeni bir ivme kazanır. Bu da mesleğini sevenler için güzel bir imkan. Mesela ben mesleğimi seviyorum. Hemen hemen bende 41 senedir bu işin, bu sektörün içindeyim. Muhabirlikten gelmeyim imtiyaz sahibi olmadan önceden. Eğer işinizi severseniz başarılı olmamanız için bir neden yok. Zorluğu; şu andaki ekonomik sıkıntılar. Bunu herkes yaşıyor. Biz de yaşıyoruz. Şu anda gazete kağıtlarına yüzde 300 zam geldi. Topunu 90 liraya aldığımız kağıt 300 liraya çıktı. Malumunuz giderlerimiz çok arttı. Bunun karşılığında da şu anda zararda diyebiliriz. Ama işimizi sevdiğimiz için dayanabildiğimiz kadar dayanacağız. Devam edeceğiz inşallah. Benim amacım; bizden sonrada benim çocuklarım veya torunlarımın bu gazeteyi yaşatmaları. Benim isteğim o” şeklinde konuştu.