Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Rektör Prof. Dr. Göktaş’ı Ziyaret Etti

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ve yönetim kurulu, göreve başlayan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Rektör Prof. Dr. Göktaş’ı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasıyla Fırat Üniversitesi Rektörlüğü görevine başlayan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a ziyaretler sürüyor.

Göktaş’ın ziyaretçileri arasında Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

ERDEM: BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, “45 yıllık üniversitemizin rektörü olması, aynı zamanda Fırat Üniversite’mizden mezun olup tekrar üniversitemize rektör olarak atanması herkese nasip olmaz. Çok güzel ve onur verici olay. Hocamızın biyografisini biliyoruz, geçmiş başarılarını biliyoruz. Burada da başarılı işlere imza atacağını biliyoruz. Hocamız üniversiteye yabancı değil. Akademik kariyerini çok defa üniversitemizde görevde hizmette bulunmuş. Malum olduğu üzere üniversitemiz ve hastanemiz bölge hastanesi konumunda. Üniversiteniz doğuda Malatya ve Diyarbakır’dan önce bizim üniversitemiz vardı. Üniversitemizin esas kuruluşu 67’li yıllara gider. O zaman akademi olarak görev yapıyordu. Yıldız Teknik Üniversitesine bağlıydı. 1975’te Mustafa Temizer hocamızın kurucu rektörlüğü ile kurucu üniversite haline geldi. Bu arada 1975’yılında o günden bugüne görev yapan bütün rektörlerimize başarılar diliyoruz. Mustafa Temizer hocama Allah’tan rahmet diliyoruz. Daha önceki rektörümüze de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Size yeni görevinizde başarılar diliyoruz hocam” diye kaydetti.

ERDEM: İLETİŞİM FAKÜLTEMİZİN BURADA OLMASI BİZİM İÇİN BÜYÜK KAZANÇ

Erdem, basınla üniversitenin işbirliği içerisinde olduğun belirterek, “Bugüne kadar basınla üniversite devamlı işbirliği içinde oldu. İletişim Fakültemizin burada olması bizim için büyük kazanç. İletişim Fakültesi ile de ilişkilerimiz iyi” dedi.

GÖKTAŞ: BENİM İÇİN ONUR VE GURURDUR

Rektör Göktaş’ta görev süresi boyunca üniversite ve Elazığ’a katkı sağlamak amacıyla basının desteği ile hizmet edeceklerini söyleyerek, “Mezun olduğum, bütün akademik kariyerimi tamamladığım üniversiteme geldi. Böyle bir üniversiteye Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile gelmek benim için onur ve gururdur. İnşallah TÜBİTAK ve YÖK’ten edindiğim bilgi ile ve ayrıca üniversitemizin problemlerini bildiğim için onları da katarak hem şehrimize hem üniversitemize cenabı Allah’ta yardım ederse basınımızın da desteği ve gücünü arkamızda hissedersek hayırlı hizmetler yapmak istiyoruz” dedi.

GÖKTAŞ: EKSİKLER KISA SÜREDE GİDERİLECEK

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Fırat Tıp Fakültesi üniversitemiz bizim dışarıya açılan penceremizdir. Oradaki problemde biz oradan sorumlu rektör yardımcısı arkadaşımızla analiz ediyoruz. Bir takım sorunlar bizden kaynaklanmayan varmış. Bir ara çalışan sayısı 70’e kadar düşmüş vardiyalı çalıştığı için. Gündüz az çalışan olduğum için hizmette aksamaya uğramış. Vatandaşlarımızda bunu hissetmiş. Cumhurbaşkanımız bir ara 700 kişi vermişti, biz geldiğimizde de çok bekleyen personel vardı. Onları telefonla arıyoruz başlamaları için. Üniversite özellikle hastanemize birkaç aydır çıkan eksikler kısa sürede giderilecek” açıklamalarını kaydetti.

GÖKTAŞ: ELÂZIĞ’IMIZIN PROBLEMLERİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Rektör Göktaş, “Üniversitemiz hem Türkiye’de hem dünyada adından söz ettiren, bilimsel kapasitesi ile gurur duyacağımız üniversite. Bizim amacımız kapasiteyi harekete geçirmek. Hem Türkiye’de hem dünyada çıtayı biraz daha yukarı taşımak. Üniversiteler bilim yuvasıdır. Bilim üretir. Teknolojiye yönelik eğitimler verir, nesiller yetiştirir. Üniversite bir iş bulma kurumu değil ama bayrağı ve ezanı ile problemi olmayan nesiller yetiştirecek kurumlardır. Bunu biz bilimsel bilgi ile donatarak hem Elâzığ’ımız hem de ülkemiz için faydalı hizmetler üretecek şekilde bilgi ve beceri ile donatmak istiyoruz. Bilim insanlarımız hakikatten ben üniversiteye başladığımda parmakla gösterilecek kadar doçent vardır. Ama bugün sadece mühendislik fakültemizde65 tane profesör var. Diğer fakültelerimizde de öyle. Biz bu potansiyelimizi kullanarak Elâzığ’ımızın problemlerine katkı sağlamak istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen bütün görevleri gerçekleştireceğiz inşallah” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Büyükbaşlar
Büyükbaşlar - 4 yıl Önce

Büyükbaşlara yakışmıyor. Sürekli vatandaşa ziyaretleri bırakın diyorlar ama kendileri ziyaretlere devam ediyolar. Bu dönemde olacak işler değil bunlar.

SIRADAKİ HABER

banner137