Fırat Üniversitesi Final Sınavlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Fırat Üniversitesi öğrencileri final sınavlarının yüz yüze değil de online yapılması yönünde sosyal medyadan kampanyalarını sürdürürken konuyla ilgili Fırat Üniversitesi’nden bir açıklama yapıldı.

Fırat Üniversitesi Final Sınavlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Fırat Üniversitesi’nde sınavların yüz yüze yapılacağının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci yaklaşık bir haftayı aşkın bir süredir sosyal medyada sınavların online yapılması için kampanya düzenleniyorlar.

Dün gerçekleştirilen kampanyada öğrencilerin oluşturduğu “FinaliUzaktanYapFÜ” etiketi Twitter’da Türkiye gündemine üçüncü sıradan girdi.

Kanal Fırat Canlı yayınında da öğrencilerin talepleri gündeme getirildi daha sonra konuyla ilgili Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da paylaşım yaptı.

Dün yaşanan sürecin ardından Fırat Üniversitesi bugün bir açıklama yaptı. Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, bütün seçeneklerin değerlendirildiği belirtildi.

 

İşte Üniversitenin o açıklaması şöyle;

Koronavirüs salgını dolayısıyla, Üniversitemizdeki öğretim faaliyetleri 23 Mart 2020’den itibaren üniversitemize yakışır bir şekilde uzaktan eğitim ve öğretim ile öğrencilerimizin talepleri de göz önünde bulundurularak asenkron formatta başarılı bir şekilde sürdürülmektedir.

Bu süreçte ara sınavlar Senatomuz tarafından alınan karar çerçevesinde üç farklı alternatifle uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden yapılmaktadır. Bildirildiği üzere, 22 Mayıs 2020 tarihinde Bahar yarıyılı dersleri tamamlanacaktır.

Bahar yarıyılının final, bütünleme ve mezuniyet sınavlarının nasıl yapılacağına dair detaylı bir çalışma ise Üniversitemizin ilgili kurullarında yürütülmekte ve bütün seçenekler değerlendirilmektedir.

Sınavlarımızın sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için bütüncül bir yaklaşımla olası sınav yöntemleri konusunda gerekli her türlü teknik altyapı hassasiyetle incelenmektedir. Üniversitemiz kurulları ve Senatosu başta olmak üzere tüm mensupları, bugüne kadar sizlerle ilgili olası hiçbir sağlık riskini gözardı etmemiş olup bundan sonra da etmeyecektir.

Belirtilen sınavlara yönelik kararlar ilgili kurullar ve Senatomuz tarafından yapılacak çalışma tamamlandığında sizlere ilerleyen günlerde duyurulacaktır.

Bu süreçte, siz değerli öğrencilerimizden sistem üzerinden derslerinizi takip etmeniz, kendiniz ve ailenizin sağlığına dikkat etmeniz ve resmî karar için sabırlı olmanız beklenmektedir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sevdalı
Sevdalı - 4 yıl Önce

Kudbettin efendi hiç çırpınma Vali bey açıkladı uzaktan olacak sınavlar. Hala hava atıyorsun. Kararları il pandomim kurulu veriyor. Hiç kendini ağırdan satma

Hsjsjjs
Hsjsjjs - 4 yıl Önce

Bence açılmalı her türlü önlem alınacak deniniyor herkes yattığı yerden geçme peşinde ama bilinmiyorki eğitimsiz ileride kimde devlet memuru doktor öğretmen olamaz kişisel bakmayın olaya öğrenemeyen kalmalı mecburen

Mustafa doğan
Mustafa doğan - 4 yıl Önce

Bu öğrenciler bir deprem atlatmış sonra korona salgını dolaysıyla bütün türkiye genlunde gelecek öğrenciler tüm elazıga vürüs yayacak zahten öğrencilere bu durumda bırak ders çalışmayı orda yaşamak bile istemezler sınavlar uzaktan online olsun

Mehmet Yıkılmaz
Mehmet Yıkılmaz - 4 yıl Önce

Sağlık herşeyden daha önemlidir.

Hatice
Hatice - 4 yıl Önce

MEB önce sağlık-hayat dedi ve tüm öğrencileri bir üst sınıfa geçirdi, umarım F. Ü de diğer üniversiteler gibi bir an önce sağlıklı bir karar verir de her ilden öğrencisini Elazığ a toplamaz.

Gakkonunderdi
Gakkonunderdi - 4 yıl Önce

Boşuna çabalamayın o kadar akademisyeni sınav ücretlerinden mahrum bırakamazsınız

Mehmet kizil
Mehmet kizil - 4 yıl Önce

Arkadas milleti torpille esini oglubu hoca yaptilar ogrencilere gelince bi kerede kolaylik verin ayip deprem oldu vicdana gelmediler koranada bari vicdana gelin millet gecsin yazik ya

Saglik
Saglik - 4 yıl Önce

Yapmayın lütfen üniversiteye her ilden gelen öğrenciler var. Bilim kuruli avaz avaz bağriyor cikmayin disari iller arasi yolculuk yapmayin sizler hala sinavlar yüzyüze yapılacak diyorsunuz. Öğrencilerin kendi şehirlerinden gelip sınavlara girmeye yüzü var. Peki sırf akademisyenler para kazansın diye üniversitenin bir salgın yayma görevi görmesine göz yumduğunuzda siz yetkililerin o öğrencilere bakacak yüzünüz olacakmı acaba. Herşeyin başı SAĞLIK.


SIRADAKİ HABER

banner137