Fırat Üniversitesi “Fırat Haber” Gazetesi Dijital Yayın Hayatına Başladı

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama gazetesi olarak 2004 yılından itibaren basılı gazete olarak yayın hayatına devam eden Fırat Haber, internet gazetesi olarak yeni yüzüyle okurlarıyla buluştu.

Fırat Üniversitesi “Fırat Haber” Gazetesi Dijital Yayın Hayatına Başladı

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama gazetesi olan ve basılı gazete formatının yanı sıra dijital platformda da okurlarıyla buluşan Fırat Haber, hem İletişim Fakültesi öğrencilerine yeni medya ortamında habercilik deneyimi kazandırmayı amaçlıyor, hem de zengin haber içeriği, ilgi çeken fotoğraf ve videolarıyla okurlara yeni bir haber platformu sunuyor.

Kampüs, Kent&Çevre, Kültür&Sanat, Röportaj ve Sağlık gibi kategorilerin yer aldığı bir internet gazetesi olan Fırat Haber’de Üniversitedeki haberlerin yanında öğrencilerin yaptıkları haberler de yayımlanacak.

Öğrencilerden oluşan Fırat Haber ekibi, çalışmalarını Fırat Haber Merkezinde sürdürecek. Haber üretim birimi olan Fırat Haber Merkezinde haber toplama ve yazma teknikleri, görsel anlatım, fotoğraf ve video başta olmak üzere, yazılı ve görsel haber üretiminin tüm unsurları ile ilgili atölye çalışmaları yapılacak.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin derslerinde görmüş oldukları kuramsal bilgileri uygulamaya dönüştürmelerine olanak sağlamayı amaçlayan Fırat Haber internet gazetesi, öğrencilerin haber yapma pratiklerini geliştirebilmeleri ve habercilik deneyimi kazanmaları; ayrıca, kısa film ve belgesel türündeki çalışmalarını da paylaşabilmeleri için temel bir platform olacak.

Dijital dönüşümün bir sonucu olan yeni medya, haber ve okur arasında interaktif bir iletişim yaratırken, okurun haberlere daha hızlı ve kolay ulaşmasını da sağlıyor. Bu anlamda, dijital medya olanaklarını ve bilgisini öğrencilerine aktarmayı hedefleyen İletişim Fakültesi, genç iletişimcilerin enerjisiyle ve dopdolu içerikleriyle, Fırat Haber gazetesini Fırat Üniversitesinin yeni bir dijital markası olarak okurlarıyla buluşturuyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gakko
gakko - 4 yıl Önce

malatya 2. tıp fakültesini açtı yönetim uyuyor mu

selçuk
selçuk @gakko - 4 yıl Önce

doğru soru şu: elazığ için gerekli mi? Komşu şehirlerle kıyas bazen işe yarar ama çoğu zaman yanlış ve ihtiyaç olmayan projelerle enerji ve zaman kaybına yol açar.Ki ben Malatya'nın da ikinci bir tıp fakültesi ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Sişyasi destek nedeniyle açıldı.

Yusuf
Yusuf - 4 yıl Önce

Elazığ siyasileri bu tür işlerle ilgilenmezler açlkcası bu konular onların yani Elazığ mevzuları onları pek ilgilendirmiyor gibi...

selçuk
selçuk - 4 yıl Önce

Haber sitesinin linkini koymamışsınız!

https://gazete.firat.edu.tr/

SIRADAKİ HABER

banner137