Fırat Üniversitesi Hastanesi Bir İlke Daha İmza Attı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı tarafından hem Elazığ da hem de bölgemizde ilk defa, iki hastada “Sakral Nöromodülasyon (mesane pili) operasyonu başarı bir şekilde yapıldı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Bir İlke Daha İmza Attı

Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Karakeçi ve Üroloji ekibi tarafından yapılan ameliyat ile, hastanın sırtındaki sakrum (kuyruk sokumu) kemiğine yerleştirilen implant ve buna bağlı bir pil ile mesanenin aşırı kasılmasını sağlayan sinirlerin uyarımının kontrolü sağlanarak uzun yıllardır idrar kaçırması olan hastalar başarılı bir şekilde tedavi edildi.

Yapılan ameliyat ile ilgili bilgiler veren Dr. Öğretim üyesi Ahmet Karakeçi, bu yöntemin başta ABD ve Avrupa ülkelerinde olmak üzere ülkemizdeki belirli referans hastanelerinde uygulandığını belirterek, başta Aşırı Aktif Mesaneye bağlı idrar kaçırmalarında, idrar retansiyonu, İntrstisyel sistit ve Ağrılı Mesane gibi hastalıklar da uygun endikasyon dahilin de yapılabildiğini belirtti.

Dr. Öğretim üyesi Karakeçi, “ Özellikle ilaçlara ve Botoks gibi diğer tüm tedavi yöntemlerinden yarar görmeyen, idrar kaçırması olan hastalarda bu yöntem ile hastanın herhangi bir ağrı ve rahatsızlık hissetmeden yaşam kalitesinde anlamlı düzelmeler olmakta. Kliniğimizde bu cerrahi yöntemin dışında özellikle idrar kaçırmaya yönelik Botoks uygulaması, Artifisyel üriner sfinkter cerrahisi (idrar yolu kelepçesi), Mesane Augmentasyonu operasyonları da başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

Bu konuda desteklerinden dolayı başta Fırat Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, Üroloji ABD. Başkanı Prof. Dr. İrfan Orhan ve Hastane yönetimimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137