Fırat Üniversitesi Hastanesi eğitim hemşiresi Leyla Günay, tarafından verilen eğitimde, Hasta ve hasta yakınları ile kurulacak iletişimde, etkin bir beden dili ile ilgi ve güler yüzle karşılama, etkin dinleme, açık net anlaşılır ifadelerle samimi duygu ve düşünceleri aktarmak ve bu sayede hastanın kendisini rahatlıkla ifade edeceği bir ortam oluşturulmasının önemine değinildi.

Günay, sekreterlerin hasta veya hasta yakınları ile iletişim halinde iken çok yüksek ya da anlaşılmayacak kadar alçak olmayan bir ses tonu ile önemli noktaları vurgulamayı bilmesi gerektiğini, Sağlık çalışanının ses tonunun karşılıklı olarak güven arz etmesi gerektiğini, sağlık personelinin nazik, açık ve dürüst davranmasının yapılacak işleri kolaylaştıracağı gibi, hastane kalitesini arttıracağının altını çizdi.

SAĞLIK PERSONELİNİN ASLİ VAZİFESİ HASTAYA HİZMETTİR

Hemşire Günay, Tıbbi sekreter, hasta bakıcı, temizlik görevlisi ya da bir hekim olabiliriz, hangi konumda olursak olalım bizden yardım almak için gelen herkese, güler yüz, samimiyet, açık ve net ifadelerle yardımcı olunması gerektiğini, sağlık personelinin, asli vazifelerinden birinin de bu olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim yardımcısı Doç. DR. Gökhan ARTAŞ’ da empatiye değindi. Bir hekim sekreter veya hasta bakıcı olabiliriz, görevimiz ne olursa olsun hayatımızda neyi görmek istiyorsak bizlerin ilk başta kendimizden başlayarak onun yapılması gerektiğinin özellikle altını çizdi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6.kat konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime Hastane Başhekim yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Artaş ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.