Fırat Üniversitesi ile KOSGEB Elazığ Müdürlüğü arasında “Dış Ticareti Geliştirme Projesi” başlatıldı.

Proje öncesi konu ile ilgili Elazığ KOSGEB İl Müdürlüğü toplantı salonunda, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, KOSGEB Elazığ Müdürü Şaban Yaşa ile Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler bir araya geldi.

YAŞA: ROL MODEL OLACAK BİR PROJE OLACAKTIR

KOSGEB Elazığ Müdürü Şaban Yaşa konu ile ilgili olarak “KOSGEB olarak firmalarımızın uluslararası ticaret kapasitelerini artırmayı hayati önemde görmemiz hasebiyle, Fırat Üniversitesi ile birlikte çok önemli bir projeyi başlatıyoruz. Bu proje ile yereldeki markalarımızın öğrencilerimizin ülkelerinde tanıtılması, markalarımızın ürünlerinin satılması ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulması sağlanacaktır. İnanıyorum ki bu proje, ülkemiz için rol model olacak bir proje olacaktır” dedi.

ÖZGEN: ELAZIĞ EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KATKI

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen ise, Fırat Üniversitesi olarak Elazığ sanayicisinin her zaman destekçisi olduklarını ifade ederek, yabancı uyruklu öğrenciler sayesinde Elazığ’da üretilen ürünlerin dış ülkelerde pazar bulmasının Elazığ ekonomisi için önemli bir katkı olduğunu vurguladı.

Toplantıda, güçlü bir iş birliğine gidilmesi, öğrencilere ve şirketlere yönelik eğitimler düzenlenmesi, oluşturulacak ağın büyütülmesine karar verildi.