Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde, ISO 9001:2015 kapsamında Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, Risk Tabanlı Proses Yönetimi ve İç Tetkik Eğitimleri düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’nın yönetiminde İnşaat Mühendisliği Bölümünün organize ettiği 4 günlük eğitim, TSE Malatya Ürün Belgelendirme Müdürü Makine Yük. Müh. Eraslan Yılmaz tarafından verildi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı Malzemeleri Laboratuvarı akreditasyon çalışmaları kapsamında düzenlenen eğitim sonucunda, 30 kişilik akademik ve idari personel grubu kalite yönetim sistemi hakkında bilgi sahibi oldu ve katılım belgelerini aldılar.

Eğitim sonunda TSE Malatya Ürün Belgelendirme Müdürü Makine Yük. Müh. Eraslan Yılmaz, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci ve Prof. Dr. Halil Hasar’ı ziyaret ederek verilen eğitim, süreç ve dökümantasyon hakkında bilgi verdi.

Fırat Üniversitesi Kalite Komisyonu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, düzenlenen kalite odaklı eğitim ve etkinliklerin üniversitemizin lisans/lisansüstü eğitimini ve Ar-Ge çalışmalarını olumlu yönde etkileyeceğini, bu tür çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne, kalite yönetim sistemi ve akreditasyon çalışmaları kapsamında başarılar diledi.