Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi’nde sınavların online olmayacağını sınav tarihleriyle de ilgili 3 senaryolarının olduğunu açıklamıştı.

Rektör Demirdağ’ın bu açıklamasının ardından Fırat Üniversitesi öğrencileri harekete geçmiş ve sosyal medyada sınavların online yapılması için kampanya başlatmışlardı.

ÖĞRENCİLER ONLİNE SINAV İSTEMİŞTİ

Üniversite öğrencileri “finaliuzaktanyap” başlığı altında yaptıkları paylaşımlarda koronavirüs nedeniyle tedirgin olduklarını ve sınıflara girmelerinin risk teşkil edeceğini belirterek final sınavlarının da online olmasını istemişlerdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 15 HAZİRAN TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Öğrencilerin bu isteği devam ederken konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi. Normalleşme takvimini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönecekler” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASIYLA ÜNİVERSİTENİN KARARI KESİNLİK KAZANMIŞ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasıyla birlikte Fırat Üniversitesi’nde de eğitimlerin 15 Haziran tarihinde başlayacağı kesinlik kazanmış oldu. Fırat Üniversitesi kaynakları da 15 Haziran'da üniversitenin açılacağını söyledi. 

15 Haziran tarihinde hemen sınavlar yapılacak mı yoksa 10 günlük uygulama eğitiminin ardından sonra mı sınavlar yapılacak henüz netlik kazanmadı. 

REKTÖRLÜĞÜN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU SENARYOLAR ŞÖYLEYDİ

BİRİNCİ SENARYO

Rektör Demirdağ’ın Kanal Fırat’a açıkladığı ilk senaryo şöyle; 15 ile 28 Haziran arası final haftası olacak. Sınavlar fakültelerde yapılacak. Bir hafta sonrasında yani 6 Temmuz ile 12 Temmuz arasında bütünleme sınavları gerçekleştirilecek. 13 Temmuzdan sonra da yaz okulu yada yaz stajlarını yapılacak.

İKİNCİ SENARYO

Fırat Üniversitesi’nin açıkladığı ikinci senaryo ise şu şekilde düşünülüyor; 22 Haziran 3 Temmuz arasında final sınavları yapılacak. 11 Temmuz ile 19 Temmuz arasında bütünleme sınavları olacak. 20 Temmuz’dan sonra yaz okulu ve staj yapılacak.

ÜÇÜNCÜ SENARYO

Üçüncü senaryo yani en kötü durumda uygulanacak olan senaryo da şöyle planlandı. 29 Haziran 12 Temmuz arasında finaller yapılacak. 18 Temmuz ile 26 Temmuz’da bütünleme sınavları gerçekleştirilecek. 1 Ağustos tarihinden sonra da yaz okulu ve staj gerçekleşecek.