Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Adli Bilişim Mühendisliği Öğrencisi Arif Metehan YILDIZ’ın hazırladığı ve danışmanlığını Doç. Dr. Türker Tuncer’in yaptığı “Makine Öğrenmesi ve Derin Öğrenme Tabanlı Kötücül Yazılım Tespiti” adlı proje TÜBİTAK 2242- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Erzurum bölgesi elemelerinde “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” kategorisinde Birincilik ödülü alarak Türkiye Finallerinde yarışacak 16 proje içerisinde yer almaya hak kazandı.

Projenin temel amacı yeni üretilmiş imzası olmayan kötücül yazılımları tespit etme ve bunların imzasını üretmektir.

Bu amaçla uygulamalar bitleri alınarak bir desen oluşturulur ve bu desen kullanılarak kötücül yazılım tespiti yapılır.

 “Makine Öğrenmesi ve Derin Öğrenme Tabanlı Kötücül Yazılım Tespiti” projesi kapsamında 25 kötücül yazılım ailesinin sınıflandırılması gerçekleştirilmiş ve %94 doğru tahmin başarımına ulaşılmıştır.

TUNCER: SAYESİNDE YAKIN GELECEKTE MARKA BİR BÖLÜM GELMEYİ PLANLAMAKTAYIZ

Türkiye’de ilk ve tek olan Adli Bilişim Mühendisliğinde geliştirilen bu projeyle büyük bir başarıya imza atılmıştır. Doç. Dr. Türker Tuncer “Bu daha küçük bir başlangıç daha iyi ve efektif projelere imza atacağız ve uluslararası çalışma ekipleriyle sürdürdüğümüz projelerimizle de şehrimize ve ülkemize daha fazla katma değer sağlamayı planlıyoruz. Projelerimiz sayesinde yakın gelecekte marka bir bölüm gelmeyi planlamaktayız” ifadelerini kullandır.