Mayıs 2013'te Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü tarafından başlatılan uluslararası adli bilişim ve güvenlik sempozyumunun 9.’su 

Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Mustafa Temizer Konferans salonunda yapılan sempozyuma Amerika, İngiltere, Kanada, Brezilya, Çin, Pakistan, Lübnan, Nijerya, Slovakya ve Irak başta olmak üzere 16 ayrı ülkeden bilim insan katıldı.

Pandemi nedeniyle yurt dışındaki katılımcıların büyük bir bölümü programa online katılım sağladı.

Düzenlenen sempozyumda Adli Bilişim, Bilgi Güvenliği, Veri Gizliliği, Şifreleme ve Bilgisayar Bilimleri konularında çeşitli bildiriler sunuldu.

VAROL: 16’YI AŞKIN KONSORSİYUM ÜYEMİZ VAR

Uluslararası Adli Bilişim ve Güvenlik Sempozyumu Genel Başkanı Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Varol, “Dokuzuncu Uluslararası Adli Bilişim ve Güvenlik Sempozyumu’nu Maltepe Üniversitesi’nin ve Tüsrkiye Bilişim Derneğinin destekleriyle Elazığ’da yapıyoruz. Dokuzuncu diyorum çünkü 2012 yılında bu sempozyumun temeli yine Fırat Üniversitesi’nde atılmıştı. Gururluyuz. Çünkü bu sempozyumu uluslararası düzeye taşıdık. Bu sempozyum Amerika’da, Romanya’da, Portekiz’de, Beyrut’ta ve diğer bazı ülkelerde gerçekleştirildi. Her yıl bir üniversiteye gidiyoruz. Diğer ülkelerdeki bir üniversiteyle iş birliği yapıyoruz. Şu anda 16’yı aşkın konsorsiyum üyemiz var. Konsorsiyum üyeleri farklı ülkelerden seçildi ve bunların konsorsiyuma dahil olmaları dahi belli bir prosedür dahilinde alındı. Uluslararası düzeye çıkan ve gittikçe büyüyen bu sempozyumun en büyük özelliği şu anda günümüzün en güncel konusu olan siber güvenlik, yapay zeka, kriptoğrafi gibi konuları ele alması ve uluslararası düzeyde bir tartışma ortamı yaratmasıdır” ifadelerini kullandı.