Doğunun parlayan yıldızı ve şehre büyük katkısı olan Fırat Üniversitesi’ne 2018 – 2019 eğitim döneminde de yoğun bir ilgi oldu.

Üniversite sınavına giren binlerce öğrenci Fırat Üniversitesi’ni tercih etti.

YÖK bu dönem için Fırat Üniversitesi Lisans Bölümlerine 5 bin 80 kontenjan hakkı, ön lisans bölümlerine ise 2 bin 656 kontenjan hakkı vermişti. Ancak öğrencilerin daha ilk tercihlerinde bu kontenjanlar neredeyse doldu.

LİSANS BÖLÜMLERİNİN YÜZDE 85’İ DOLDU

4 Bin 425 öğrenci Fırat Üniversitesi’nin lisans bölümlerini tercih yaparak kazandı. YÖK lisans bölümleri için Fırat Üniversitesi’ne 5 bin 80 kontenjan hakkı tanımıştı. Yani lisans bölümlerinin yüzde 85’i doldu. İlk tercih sonucunda sadece 655 boş kontenjan kaldı.

Fırat Üniversitesi’ni tercih eden 4 bin 425 öğrencinin 45’i okul birincisi. Liselerden mezun olan öğrencilerin okul birincilerinin bu dönem Fırat Üniversitesi’ne olan ilgileri oldukça fazla oldu.

ÖN LİSANSTA DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZ

Fırat Üniversitesi’ne ön lisans öğrencilerinin de ilgisi oldukça yoğun oldu. Bu dönem Fırat Üniversitesi’ni 2 bin 671 öğrenci tercih etti. YÖK, Fırat Üniversitesi’ne Ön Lisans bölümleri için 2 bin 656 kontenjan hakkı vermişti. Yani ön lisans bölümlerinin yüzde yüzü doldu.

Ön lisans bölümlerini tercih eden 2 bin 671 öğrencinin 15’i okudukları liselerde okul birincisi olarak mezun oldu.

Genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacak.

YABANCI ÖĞRENCİLERİNİN GÖZDESİ

Öte yandan bu dönemde de Fırat Üniversitesi’nde çok sayıda yabancı öğrenci göreceğiz. Fırat Üniversitesi bin yabancı uyruklu öğrenciye kabul mektubu göndererek, bin yabancı öğrencinin Fırat Üniversitesi’nde okumasını kabul etti.

“YENİ ÖĞRENCİLERİMİZE ‘HOŞ GELDİNİZ’ DİYORUM”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise yayımladığı mesajında, Eğitim kalitesiyle ülkemizin seçkin üniversiteleri arasında yer alan ve doğunun huzurlu şehri Elazığ’da bulunan Fırat Üniversitesi, 1967 yılından beri ülkemizin kalkınmasına, gelişimine ve yükseköğretimine, yetiştirdiği mezunlar ile büyük katkı sağlamıştır. Bundan sonraki yıllarda da yüklendiği bu misyonu, siz değerli yeni öğrencilerimizin fikir, proje, çaba ve katkılarıyla artırarak sürdürmeyi hedeflemektedir.

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde üniversitemizi tercih eden yeni öğrencilerimize “hoş geldiniz” diyor, tüm öğrencilerimiz ile birlikte başarılı bir eğitim yılı diliyorum” dedi.