Fırat Kalkınma Ajansı Koordinasyonunda, Fırat Üniversitesi ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “Uluslararası Öğrencilerin Kariyer Gelişimi” faaliyeti kapsamında üçlü protokol imzalandı.

Rektörlük makamındaki protokol imza törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar ile Yabancı Uyruklu Öğrenciler Koordinatörü Doç. Dr. Asıf Yokuş katıldı.

YOĞUNLU: GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ KAPASİTELERİNİ ARTIRMAK ÜZERE BU PROTOKOLÜ İMZALADIK

İmza töreni öncesi konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Fırat Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak ve gerek ülkemizde gerekse kendi ülkelerindeki girişimcilikle ilgili kapasitelerini artırmak üzere bu protokolü imzaladıklarını söyledi.

DEMİRDAĞ: STAJ YAPMASI KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Fırat Üniversitesinde 40’ın üzerinde ülkeden 2300’e yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, uluslararası öğrencilerimizden birçok yabancı dil bilenleri seçerek, ilimizde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi ve diğer kuruluşlara bağlı iş yerlerinde staj yapması konusunda işbirliği protokolü imzaladıklarını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Uluslararası öğrencilerin ilimiz ticaretinde firmalarımızın dış ülkelerle yapacağı ihracatlar da önemli katkılar sağlayacağını da anımsatarak, bu protokolün imzalanmasında emeği geçen Fırat Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür etti.

ARSLAN: ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER YER ALACAK

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan da, yabancı uyruklu üniversite eğitimine devam eden öğrencilerin ileriki yaşamlarında iş dünyasına katılmaları noktasında önemli bir protokol imzaladıklarını belirterek, imzalanan protokol kapsamında yabancı uyruklu öğrencilerin iş dünyasında iş yapabilme, iş bulabilme ve kendi ülkeleriyle karşılıklı ticari ilişkileri güçlendirebilme adına çeşitli eğitimlerinde yer alacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu protokolü imzaladı.