Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunda Pandemi kurallarına uygun olarak yapılan mezuniyet törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Fırat Üniversitesi Yöneticileri, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, bu yıl 155 genç doktoru mezun etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Fakültelerinden şimdiye kadar ülkemizin sağlık gücüne 2966 pratisyen hekim ve 1401 uzman doktor olmak üzere 4367 hekim kazandırmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise Hekimlik mesleğinde sevgi, saygı, hoşgörü ve fedakârlığın çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Hekimlik mesleğinin, sürekli kendini yenileyen ve en hızlı gelişme gösteren mesleklerden biri olduğunu söyledi.

GÖKTAŞ: SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

Mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Genç hekimler, sizlerle gurur duyuyorum. Bizlere bu gururu yaşattığınız için sizlere, bin bir güçlüklerle sizleri yetiştiren ailelerinize, hocalarınıza ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran sevgili konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, hekimlik andını mezun öğrencilere okuttu.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni, mezun olan öğrencilere Fırat Üniversitesi yöneticileri ve öğretim üyeleri tarafından diplomalarının verilmesi ve ardından gerçekleştirilen kep atma töreni ile sona erdi.