Fırat Üniversitesi “Türk İşaret Dili Kitabı” Hazırlıyor

Fırat Üniversitesi ile Elazığ Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği ortaklığında “Türk İşaret Dili Kitabı” hazırlanıyor.

Fırat Üniversitesi “Türk İşaret Dili Kitabı” Hazırlıyor

Fırat Üniversitesi ile Elazığ Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği ortaklığında “Türk İşaret Dili Kitabı” hazırlanıyor.

İşitme Engellilere yönelik olarak Türkiye de ilk defa hazırlanacak olan “Türk İşaret Dili Benim Dilim” adlı kitabın hazırlık çalışmaları Fırat Üniversitesi Televizyonu stüdyolarında, İstanbul ve Ankara’dan gelen 6 Kişilik ekiple yürütülüyor.

Türk İşaret Dili Kitabının danışmanlığını yapan İşaret Dili Çevirmeni ve Eğitmen Neslihan Kurt, yaklaşık 2 haftadır Fırat Üniversitesi’nde kitabın hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, kendilerine her türlü desteği sağlayan Fırat Üniversitesi yöneticilerine teşekkür etti.

KIRGIÇ: KİTABIMIZI KISA SÜREDE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Proje Koordinatörü Nevzat Kırgıç ise, çıkaracakları kitabı Türkiye çapında yaygınlaştıracaklarını ifade ederek, “Burada çalışan ekip işitme engelli. Onların kendi doğal dillerini yani Türk İşaret dilini nasıl dışarıya aktardıklarını göstermek amacıyla güzel bir proje başlattık, onu devam ettiriyoruz. Projeyi ilk defa bir doğu bölgesinde yapalım dedik. Elazığ’ı seçtik ve asla pişman olmadık. Fırat Üniversitesi kampüs olarak çok büyük. Arkadaşlarla çok beğendik. Fırat Üniversitesi bize bu konuda çok büyük destekler ve imkânlar sundu. Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Cebeci’ye teşekkür ediyorum. Bu kitapla amacımız, Türkiye’de işaret dilini yaygınlaştırmak. 5 ciltlik bir kitap olacak. Sağlıktan, Bitkilere, Eğitime kadar her başlıkta kategori bulunacak. Kitabımızı kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137