Fırat Üniversitesi, 20-22 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da Akdeniz Üniversitesinde düzenlenecek olan “Dördüncü Uluslararası Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Bilimi Konferansı”na ev sahipliği yapacak.

Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi,  Moulay Ismail Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Uluslararası Final Üniversitesinin iş birliği ile düzenlenecek olan sempozyumda, Matematik ve Mühendislik alanındaki son yıllarda yapılan yenilikler ve gelişmeler tartışılacak.

SUNULAN BİLDİRİLERİN ÇOĞU ULUSLARARASI DERGİLERDE YAYINLANACAK

Fırat Üniversitesi Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı Başkanı VE Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Hasan Bulut, düzenlenecek olan sempozyuma yurtdışından ve yurtiçinden alanında uzman çok sayıda bilim insanının katılacağını belirterek, sempozyumda ABD, İtalya, İspanya, Romanya, Güney Amerika, Kuveyt, Almanya, İngiltere, Portekiz, Fransa, Fas, Kamerun, Mısır, Pakistan, Hindistan, İran, Çin, Tunus, Azerbeycan ve diğer ülkelerden birçok yabancı bilim insanlarının bildiri sunacağını, sempozyumda sunulan bildirilerin çoğunun Uluslararası (SCI, ULAKBİM, Alan indexli) dergilerde yayınlanacağını söyledi.

Prof. Dr. Bulut, “Fırat Üniversitesi Matematik Bölümü olarak 1991 yılında 1.Türk Dünyası Matematik Sempozyumu, 2003 yılında 1 inci Geometri Sempozyumu, 2011-2013 yılları arasında 1,2,3. Öğrenci Çalıştayı, 2016 yılında Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Sempozyumu, 2017 yılında Uluslararası Uygulamalı Matematik ve Mühendislik sempozyumu, 2018 yılında Uluslararası Final Üniversitesi ile birlikte uygulamalı Matematik ve Mühendislik sempozyumu ve 2019 yılında da Atatürk Üniversitesi ile birlikte Palandöken Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Günleri etkinliği düzenlendi. Sempozyumun düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Moulay Ismail Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hassan Sahbi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Fırat Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bektaş, Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Aliev’e ve sempozyum komitesi üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sempozyumla ilgili olarak ayrıntılı bilgilere https://www.cmescongress.org ve www.firat.edu.tr sitesinden ulaşabilir.

HABER: KEVSER ÖZ