Fırat Üniversitesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla “Söyleşi” ve “Karma Resim ve Grafik Sergisi” programı düzenlendi.

Fırat Üniversitesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi

Mustafa Temizer Konferans Salonunda düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Fırat Üniversitesi Kadın Kolları Başkanı Hülya Göktaş, Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Program Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim İş Öğretmenliği engelli öğrencisi Doğukan Gülbaş’ın hazırladığı “Doğukan Gülbaş Karma Resim ve Grafik Sergisi”nin açılışı ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz, Fırat Üniversitesinde 31’i bayan 83’ü erkek olmak üzere 114 engelli öğrenci olduğunu belirterek, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak öğrencilerin akademik, sosyal, duygusal gelişimlerini desteklemek, kültür, sanat ve spor alanlarında başarılı olmaları için gerekli alt yapının hazırlanması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ ise Engelliler gününün sadece 3 Aralık’ta kutlanan bir gün olmadığını ifade ederek, insanlar olarak her şeyin olabileceği bir zaman diliminde yaşadığımızı kaydetti.

Üniversite olarak engelli bireyler için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Üstündağ, tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi engelli öğrencisi Kick Boks Milli Takım sporcusu Nurcihan Ekinci, Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora engelli öğrencisi Erhan Karaman, Spor Bilimleri Fakültesi engelli öğrencisi Yüzme Milli Takım sporcusu Ali Özyalçın ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim İş Öğretmenliği engelli öğrencisi Doğukan Gülbaş hayat hikayelerini ve başarılarını katılımcılarla paylaştılar.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ söyleşi programına katılan engelli öğrencilere hediye takdim etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137