Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 2021 Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Konferansı başladı. 

Programın açılış törenine Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Mühendislik Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Ebru Kavak AKPINAR, ASYU Konferans Başkanı Prof. Dr. Ayşegül UÇAR, ASYU Konferansları Kurucusu Prof. Dr. Tülay YILDIRIM katıldı.

YILMAZ: MÜHENDİSLİK ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR.

YILMAZ: “Fırat Üniversitesi temelini 1967’ye dayandırıyor. 1967’de başlayan Elazığ Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisiyle birlikte mühendislik alanındaki çalışmalar günümüzde Mühendislik Ve Teknoloji Fakültesinde, bunun yanında Sivil havacılık Yüksekokulunda, çeşitli meslek yüksekokullarında teknik bilimler Organize Sanayi Meslek Yüksekokulunda devam etmektedir.” dedi.

ASYU konferansında, İnsansız Araçlar ve Robotik Uygulamalarında Akıllı Sistemler, Nesnelerin İnterneti Çözümlerinin Pratik Uygulamaları, Güç Sistemlerinde Yapay Zekâ Tekniklerinin Kullanımı, İnsan Algısının Modellenmesi, Covid-19'a Karşı Yapay Zekâ Yöntemleri ve akıllı sistemleri ele alınacak..

Yurt içindeki ve yurt dışındaki üniversitelerden ve farklı kurum ve kuruluşlardan araştırmacıların ve bilim insanlarının katıldığı ASYU 2021 konferansı üç gün boyunca çevrimiçi olarak devam edecek.