Fırat Üniversitesi’nde Eğitim Uzaktan Olacak!

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitede eğitimin nasıl başlayacağını açıkladı. Üç fakülte dışında Fırat Üniversitesi’nde uzaktan eğitim yapılacak.

Fırat Üniversitesi’nde Eğitim Uzaktan Olacak!

Koronavirüs nedeniyle Fırat Üniversitesi’nde eğitimin uzaktan mı yoksa yüz yüze mi olacağı tartışılırken Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Fırat Üniversitesi 2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılına üç fakülte dışında uzaktan eğitimle başlayacak. Üniversitedeki Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde hibrit eğitimi olacak. Diğer fakültelerin tamamında ise uzaktan eğitim yapılacak.

REKTÖR GÖKTAŞ: HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Konuyla ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Sevgili öğrencilerimiz; Üniversitemiz Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakülteleri Hibrit eğitim, diğer fakülteler de ise Uzaktan Eğitim Modeliyle 5 Ekim 2020 tarihinde eğitime başlayacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Öte yandan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından yapılan açıklama şöyle;

Sevgili Öğrencilerimiz,

Öncelikle üniversitemizi tercih eden ve üniversitemizde çeşitli bölümlere yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Mezun olan öğrencilerimize de sağlıklı, mutluluk ve başarı dolu bir hayat diliyorum.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında sizlerle yüz yüze eğitim yapmak en büyük dileğimizdir. Ancak Covid-19 salgını bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumsal hayatı ve insan sağlığını olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Bütün illerimizde ve Elazığımızda da Covid-19 maalesef etkisini sürdürmektedir. Bu nedenle siz değerli öğrencilerimizi korumak maksadıyla Fırat Üniversitesi yönetimi olarak eğitim-öğretimi daha çok “uzaktan eğitim” ev “karma (hibrit) eğitim” şeklinde yürütmek üzere planlama çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir.

Üniversitemiz, eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili süreçte, en başta Cumhurbaşkanlığımız, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve İl Pandemi Kurulunun açıklayacağı tavsiyeler doğrultusunda her türlü duruma karşı gerekli hazırlıkları yapmakta ve tedbirleri almaktadır.

Bu nedenle Üniversitemiz; salgınla ilgili olarak ülke ve il genelindeki gelişmeleri daha sağlıklı izleyebilmek açısından üniversitemiz akademik açılışının 05 Ekim 2020 tarihinde yapılmasına karar vermiştir.

Takdir edersiniz ki, üniversitemizin açılışına kadar geçecek sürede salgının nasıl seyredeceği hususunda bir kestirimde bulunmak güçtür.

Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin uygulama yoğunluklu sınıflarında eğitimin “Esnek Zaman ve Seyreltilmiş Fiziki Mekân Modeli (Hibrit)”, diğer Fakültelerin tamamında ise “Uzaktan Eğitim Modeliyle” yürütülmesi planlanmıştır. Buna rağmen, karşılaşabileceğimiz muhtemel durumlara karşın yürüteceğimiz eğitim modeline ilişkin nihai açıklama yapılmadan özellikle Elazığ dışından gelecek öğrencilerimizin herhangi bir endişeye kapılmamalarını, girişimde bulunmamalarını ve yapılacak duyurulara göre hareket etmelerini tavsiye ediyoruz.

Konu ile ilgili tüm gelişmeler üniversitemiz web sayfasından sizlere resmi olarak duyurulacaktır.

Elazığ kamuoyu pandemi nedeniyle Fırat Üniversitesi'nde eğitimlerin uzaktan yapılmasını istiyordu. Rektör Prof. Dr. Göktaş'ın kararı kamuoyu tarafından olumlu karşılandı. 

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Doğru karar
Doğru karar - 4 yıl Önce

Universite yönetimi doğru bir kârlar aldı. Tebrik ederim. Esnaf için zor bir süreç ama bugüne kadar elaziga yapılmayan yatırımlar ve sınırlı tüketim ekonomisi bu duruma getirmiştir.

Kürşat Alp
Kürşat Alp - 4 yıl Önce

Iyide bir mühendislik öğrencisi,bilhassa mesleki derslerle ilgili laboratuvar deneylerini bizzat yapıp sonuçlarını, eğrilerini gormedikten sonra nasıl Mühendis olacak,hayret.Rektör,fizikci bu işleri iyi bilmesi lazım.Bizim Elk.Müh.bölümünün yilboyu devam eden 7-8 laboratuvari ve deney faaliyetinin nasıl atlandigi anlaşılır değil.

Anonim
Anonim - 4 yıl Önce

Çok doğru bir karar olmuş

KARACORLU
KARACORLU @Anonim - 4 yıl Önce

deprem vurdu
pandemi vurdu
ekmek zamlaştı
öğrencide gelmeyecek aliş verişte yok
esnaf öldü esnaf bitti bavulunu alan göç edecek artık metropollere

Süleyman
Süleyman - 4 yıl Önce

Bence fen edebiyat fakültesinde hocasız eğitim yapılmalı ... zaten pek matah hoca da yok

KARACORLU
KARACORLU - 4 yıl Önce

50 bin öğrenci potansiyeli var bildiğin bacasız sanayi öğrencide gelmedi elaziğ hep bitii esnap öldü

Gaggo
Gaggo - 4 yıl Önce

Öğrenciyi sevmeyen kabullenemeyen bir şehir ve buna rağmen öğrenciden geçinen bir ticari anlayış. Öğrencinin değerini anlasınlar çok iyi oldu . Tüm kafeler, tüm yemek salonları , tüm halı sahalar yavaş yavaş batacaktır. Özellikle sporculara Allah yardım etsin

KARACORLU
KARACORLU - 4 yıl Önce

elaziğ cumhuriyet tarihini en kötü gününü yaşiyor
deprem oldu
pandemi oldu
ekmek zam geldi ekmek olup 1.5 satılıyor
üniversite eğitim gören 50 bin öğrenci ve memur ve öğretim görevlileride sayarsak 100 bin nufus eder
bu ekonomide elaziğda buda olmıyacak esnaf bitti gercekten

Mehmet yıdırım
Mehmet yıdırım - 4 yıl Önce

Yani bu öğrenciler ben ünüverstemi okudum diyecek boş emek yazok bunlara hayatı bitti uyğlama yüz yüze okumadımı o okul okul degil bunun tedbiri alın lütfen böyle olmaz


SIRADAKİ HABER

banner137