Fen Bilimleri Enstitüsü Toplantı Salonunda düzenlenen ödül törenine, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Yüksek Öğretim Kurulu’ndan Kutay Erdem, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Soner Özgen, Enstitü öğrencileri ile öğretim üyeleri katıldı.

HASAR: FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, “Ülkemizin özellikle yetişmiş eleman bireysel veya kurumsal olarak olsun akademiye yetiştirilen bütün elemanların çok değerli olduklarını belirterek, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda kaliteli eleman sayısını tutturmak için Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini söyledi.

ÖZGEN: AMAÇ ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONUNU ARTTIRMAK

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Soner Özgen ise, 1983 yılında faaliyetlerine başlayan Fen Bilimleri Enstitüsünden bugüne kadar 2000’nin üzerinde Yüksek lisans ve 850’nin üzerinde Doktora öğrencisinin mezun olduğunu belirterek, bugün 2. sini düzenledikleri bu ödül töreni ile amaçlarının küçükte olsa doktora tezi yazan öğrencilerin motivasyonunu artırmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından en iyi tez ödülünü 1. olarak kazanan Doktora öğrencisi Türker Tuncer ve Danışman hocası Prof. Dr. Engin Avcı’ya ödülünü Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar takdim etti.

En iyi 2 tez ödülünü Doktora tez öğrencisi Miraç Kamışlıoğlu ve Danışman hocası Prof. Dr. Fatih Külahcı’ya ödülünü Yüksek Öğretim Kurulundan Kutay Erdem ve en iyi 3. Tez ödülünü kazanan doktora öğrencisi Beşir Kök ve Danışman hocası Prof. Dr. Yasin Varol’a ödülünü Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Soner Özgen takdim etti.