Son yıllarda, toplumda sıkça ve her yaş grubunda görülen epilepsi hastalığı ile ilgili Fırat Üniversitesi Nöroloji Kliniği tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Konuşmacı olarak Prof.Dr. Bülent Müngen, Yard.Doç.Dr. Ferhat Balgetir ve avukat Selin Deniz Akdeniz’in katılacağı hasta bilgilendirme toplantısı,11 Kasım Cumartesi günü, Belediye kültür Merkezi’nde saat 14’de başlayacak.

Düzenlenecek bilgilendirme toplantısıyla, hasta ve yakınlarının epilepsi hastalığı ile ilgili tedavi yöntemlerinin paylaşılacağını ifade eden Prof.Dr. Bülent Müngen, böylesi toplantıların birçok ilde yapıldığını söyledi.

Prof.Dr. Bülent Müngen, “Özellkle epilepsi hastalarının ve hasta yakınlarının hastalıkla ilgili bilgilendilmersi konusunda. Çeşitli illerde yapıldı. 11.10.2017 Cumartesi günüde ilimizde inşallah biz gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Epilepsi hastalığının kişinin yaşamında çeşitli özellikler taşıdığına dikkat çeken Prof.Dr. Müngen,cumartesi günü gerçekleşecek bilgilendirme toplantısına vatandaşları davet etti.

Prof.Dr. Bülent Müngen, “Hastalığın da tabi ilaç tedavisi işin bir yönü ama onun yanı sıra hastalığın kişinin yaşamı ile ilgili, eğitim hayatıyla ilgili, sosyal hayatıyla ilgili, evlilik hayatıyla ilgili çeşitli özellikler taşıyor bu hastalık. Bu konuda hem hastaların hem hasta yakınlarının bilinçli ve bilgili olması hastalığın tedavisi konusunda çok büyük önem arz ediyor. Biz polikliniğimize gelen takipli hastalarımızda bire bir oalarak hem ilaç tedavisi hem diğer hastalığın yönleri konusunda bilgilendirme, yönlendirmeler yapıyoruz. Ama bu toplantımızda inşallah daha kapsamlı olarak halkımıza bilgi vereceğiz. Cumartesi günündeki halk toplantımızda Ben Bülent Müngen, Dr. Ferhat Balgetir ve Av. Sayın Deniz Akdeniz hastalıkla ilgili çeşitli bilgiler vereceğiz” şeklinde konuştu.