Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Milli Savunma Sanayi ve Alt Sistemler Teknolojileri Zirvesi" yoğun katılımla yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen zirveye, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Alt Sistemler Başkanlığı Uzman Yardımcısı Emre Dönüş, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uçak Daire Başkanlığından Murat Özhamam, Altınay Havacılıktan Can Bakır, Murat Koç, Yıldız Teknoparktan Ahmet Serdar İbrahimcioğlu , iş adamları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Zirvenin açılışında konuşan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, geçen ay Fırat Üniversitesinde Savunma Sanayinin kapsamlı bir etkinliğinin gerçekleştirildiğini belirterek, bu etkinlik kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve havacılık şirketleri ile Fırat Üniversitesi arasında protokol imzalanarak önemli işbirlikleri için ortak hareket etme kararı alındığını söyledi.

Prof. Dr. Cebeci, “ 17-18 Nisan tarihleri arasında tüm üniversitelerden toplamda 48 öğretim elemanın katıldığı TUSAŞ Kompozit Çalıştayına üniversitemizden 3 öğretim üyemiz davet edildi. Ayrıca Dicle Üniversitesi Sivil Havacılık Öğrenci Kulübü ile Teknoloji Ar-ge topluluğumuz organizesinde Model Uçak gösterisi düzenlendi. Bugün ise Savunma Sanayimize yönelik önemli bir etkinlik daha düzenledik. Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz arasında büyük bir sinerji oluşturan bu faaliyetlerin devam etmesi Üniversitemizde geliştirilmiş olan mevcut savunma sanayi ürünlerinin ve projelerinin artmasına vesile olması ve ürüne dönüşecek yeni çalışmalar ortaya çıkarması temennimizdir” dedi.

Konuşmaların ardından Zirveye konuşmacı olarak katılan  Savunma Sanayi Müsteşarlığı Alt Sistemler Başkanlığı Uzman Yardımcısı Emre Dönüş, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uçak Daire Başkanlığından Murat Özhamam, Altınay Havacılıktan Can Bakır ve Yıldız Teknoparktan Ahmet Serdar İbrahimcioğlu tarafından sunumlar yapıldı.

Sunumlar sonunda Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci tarafından katılımcılara plaket takdim edildi.