Fırat Üniversitesi öğrencileri insansız hava araçları üzerine çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Daha önce TEKNOFEST’te önemli derece elde eden Fırat Üniversitesi öğrencileri bu başarılarına devam edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Tolga Mertyüz’ün “Roketimsi İnsansız Hava Aracı (RİHA) Tasarımı” başlıklı tez çalışmasına ait deneme uçuşları yapılmaya başlandı.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Yakut, danışmanlığında yürütülen çalışma kapsamında, roket gibi yükselip İHA gibi süzülecek bir hava aracı tasarlanacak ve rokete güdüm özelliği kazandırılacak.

TEST ATIŞLARI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Projenin başlangıç aşaması için gerekli olan roket kurtarma sistemi özgün bir mekanik yapıda tasarlandı ve test atışları Üniversitenin Harput Yerleşkesinde başarıyla gerçekleştirildi. Test atışlarının başarıyla gerçekleştirildiği anlarda ekibin mutluluğu video kayıtlarına yansıdı.

PROF. DR. YAKUT, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Yakut yaptığı açıklamada; Proje kapsamında ARGE çalışmalarına ve test uçuşlarına devam edilecektir. Bununla birlikte Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojisi Bölümü’nde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Orhan Yaman ikinci danışman olarak projeye teknik desteklerini sunmaktadır. Gerekli çalışma izinlerinin alınmasında ve projeye verdikleri desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Fahrettin Göktaş'a, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Mehmet Yılmaz'a, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Ebru Akpınar'a ve TAHAM Müdürü Prof.Dr. Necmi Özdemir’e teşekkür ederiz” dedi.

VİDEO