Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde kalite elçileri farkındalık çalıştayı düzenlendi.

28 üniversiteden davetlilerinde katıldığı farkındalık çalıştayına YÖKAK Başkanı Prof. Muhsin Kar’da katıldı.

İki gün süren çalıştay Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer Konferans solunda yapıldı.

DİKMEN: YETKİ DEVRİ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATMIŞTIR

Fırat Üniversitesi Kalite Koordinatörü Öğretim Görevlisi Semih Dikmen, “Kalite koordinatörlüğümüz URAP, TÜBİTAK gibi kuruluşların sırlamalarını inceleyerek üniversitemizin ölçütlerini dikkate alarak bu konuda raporlar hazırlayarak rektörümüze ve üst yönetimimize yıllık olarak rapor hazırlamaktadır. Ayrıca 2 yılı aşkın sürecinde kalite koordinatörlüğü olarak pandemi de TSE’nin güvenli kampüs belgesi almasında GreenMetric dünya sıralamasında Türkiye’de 13’üncü dünyada 244’üncü olması durumunda ve yine TSE 9 2001 belgesi almada görev almıştır. Rektörlüğümüzün liderlik anlayışıyla yetki devri, hesap verilebilirlik ve kurumsal dönüşüm kapasitemiz konusunda vermiş olduğu yetki bu konuda bizim gücümüze güç katmıştır” dedi.

YILMAZ: ÇALIŞMAYI YAPAN KİŞİ SAYISININ ARTIRILMASI GEREKİYOR

Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Kalite Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, “Baktığınızda mutlaka kaliteyle ilgili çalışmaların her üç alanda da hem toplumsal katkı olsun hem araştırma geliştirme olsun hem de eğitim öğretim çalışmaları olsun kaliteyle ilgili atılan adımların mutlaka tabana yayılması, daha geniş bir kitleye yayılması ve buradaki çalışmayı yapan kişi sayısının artırılması gerekiyor ancak bu şekilde bir sistematik yapıyla başarıya ulaşma söz konusu. Bununla ilgili atılan adımlardan bir tanesi de bizim Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun önerileri doğrultusunda öğrencilerimizin gerçekten çok aktif bir şekilde rol almasıyla kurulan bir kalite topluluğu. Şuanda bende büyük bir mutluluk var 28 üniversiteden öğrencilerimizi, üniversitelerimizi davet ettik ve şuanda da 50’ye yakın farklı üniversitelerden öğrencimiz bizimle birlikte, kaliteyle ilgili farkındalık çalışmaları oluşturulacak kalite elçileri farkındalık çalıştayı gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

GÖKTAŞ: HİZMET FAALİYETLERİMİZİN KALİTESİNİN DIŞ GÖZLEMCİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ ÖNEM ARZ ETMEKTE

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Yükseköğretim Kalite Kurulu, yükseköğretim kurumlarında eğitim öğretim ve araştırma faaliyetleriyle idare hizmetlerin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapan iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürütmektedir. Nitekim geçen haftada üniversitemiz kurumsal akreditasyon için YÖKAK tarafından değerlendirildi ve sonuçlarını merakla bekliyoruz. Böyle başarılı bir üniversitenin tabi bir şekilde Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından da değerlendirilmesi yapmış olduğumuz eğitimin ve bilimsel araştırma faaliyetlerimizin kalitesinin yine toplumsal hizmet faaliyetlerimizin kalitesinin bir dış gözlemci tarafından değerlendirilmesi bize yol gösterilmesi oldukça büyük önem arz etmektedir” şekliden konuştu.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.