İslam aleminin kanayan yarası olan Kudüs, bu kez Fırat Üniversitesi Uluslararası öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen konferansla anlatıldı.

Kudüs bilgi konferansını Yard.Doç.Dr. Abdullah Maruf Omar, Dr. Amal Mohammed Halifa verdi.

Yard.Doç.Dr. Abdullah Maruf Omar, Elazığ’a ilkkez geldiklerini belirterek, Kudüs’ü anlatarak, İslam alemi için önemine değindi.

Yard.Doç.Dr. Abdullah Maruf Omar “Elazığ’a ilk ziyaretim, Fırat’ı hayatımda ilk defa görüyorum çok mutluyum ilk defa bu bölgeye geliyoruz kardeşimle beraber Kudüs’ü konu olarak bu konuşmada ele alacağız” dedi.

OMAR: KUDÜSLÜLERİN DİLİYLE KONUŞACAĞIM

Maruf Omar “Bu konuşmamızda biz ana tema olarak Kudüs’ün ehemmiyetini peygamber efendimizin Kudüs’e verdiği ehemmiyet üzerinde duracağız onu anlatmaya çalacağız. Bugün ben daha fazla Kudüslülerin diliyle konuşacağım sizlere Kudüs’teki son durumları Kudüslülerin sizse anlatmak istediklerini dile getireceğim” diye konuştu.

OMAR: FİLİSTİN KUDÜS DAVASINDA TÜRKİYE’NİN ROLÜ ÇOK BÜYÜK

Omar “Filistin davasında, özellikle Kudüs davasında Türkiye’nin rolü çok büyük, kesinlikle oradaki halkı inkar etmiyor takdir ediyor ve aynı zamanda Türkiye’nin Filistin davasına ve özellikle Kudüs davasına ne kadar sahip çıktığını kardeşime de anlatmak istiyorum” diye kaydetti.  

Yurt dışından Elazığ’a okumaya gelen öğrencilerin entegrasyonunu sağladıklarını belirten Fecir Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Kayaoğlu ise”Biz Elâzığ’da sivil toplum kuruluşları olarak ilimizde Fırat üniversitemizde bulunan yaklaşık 2500 tane yurt dışından gelen öğrencilerimiz Elâzığ’a entegre  olmasına çalışıyoruz aynı zamanda bu öğrencilere kendi kültürümüzü yaşam tarzımızı Elâzığ’a ait olan özellikleri bu kardeşlerimize yansıtmaya çalışıyoruz onların getirdikleri değerler ve bizim değerlerimiz kaynaştırdığımız zaman ortaya mükemmel şeyler ortaya çıkıyor” açıklamalarını kaydetti.