Fırat Üniversitesi’nde Proje Eğitimleri Başladı

Akademik Becerilere Giriş ve Proje Yönetimi” TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2021 Eğitimleri Fırat Üniversitesi’nde Başladı.

Fırat Üniversitesi’nde Proje Eğitimleri Başladı

Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde Sağlık Bilimleri alanında Lisans eğitimi gören öğrenciler için “Akademik Becerilere Giriş ve Proje Yönetimi” TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2021 eğitimleri başladı.

Eğitim Programına Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri fakültelerinden Fırat Üniversitesi’nden 23, il dışından ise 21 öğrenci kabul edildi.

Kongre Merkezi'nde düzenlenen eğitim programının açılışına; Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Akademik Becerilere Giriş ve Proje Yönetimi” TÜBİTAK Bilim Okulu Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mete Özcan, eğitmenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mete Özcan, program hakkında bilgi verdi.

ÖZCAN: ÖĞRENCİLERİN YOĞUN TALEPLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRDİK

Prof. Dr. Mete Özcan, “Bilim okullarımız 2016 yılında ilk başvurumuzu gerçekleştirmemizle başladı. 2018-2021 yılları arasında etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Başlangıçta Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik hazırlanan eğitimleri daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve diğer sağlık fakültelerinden öğrencilerin yoğun talepleri üzerine çalışmaları gerçekleştirdik” dedi.

Üniversitelerin temel görevlerine dikkat çeken Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise, Üniversitelerin Ar-Ge faaliyetleri noktasında çok ciddi bir yarış halinde olduklarını ifade etti.

YILMAZ: PROJE POTANSİYELİ OLAN ARAŞTIRMACI HOCA HAVUZUNA ÖĞRENCİLERİ DE EKLEYEREK ARTTIRMANIN DERDİNDEYİZ

Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, “Üniversitelerin 3 temel görevi var. Öğretim faaliyetleri, Ar-Ge faaliyetleri ve toplumsal Katkı faaliyetleri. Üniversiteler Ar-Ge faaliyetleri noktasında çok ciddi bir yarış içerisindeler. Biz de sürekli takip ediyoruz. Bölgedeki üniversitelere de bakarak durumumuz nedir diye kontrol etmeye çalışıyoruz. Ama sürekli bizim bir taze kana ihtiyacımız var. Üniversitemizde proje potansiyeli olan araştırmacı hoca havuzuna öğrencileri de ekleyerek arttırmanın derdindeyiz” dedi.

Konuşmaların ardından eğitim programına emeği geçenlere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz tarafından teşekkür belgesi verildi.

Dört gün boyunca devam edecek olan proje kapsamında; Prof. Dr. Selim Kutlu, Prof. Dr. Ahmet Ayar, Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu, Prof. Dr. Süleyman Sandal, Prof. Dr. Sinan Canpolat, Prof. Dr. Mete Özcan, Doç. Dr. Suat Tekin ile Doç. Dr. Kenan Koran eğitimci olarak katılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2021, 21:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137