“Türk Kültüründe Nevruz” konulu konferans Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Bahaeddin Ögel Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Fakülte Dekanları, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Nevruz bayramının birliğimize ve kardeşliğimize vesile olması temennisinde bulundu.

AŞAN: BUGÜN TARİHİN ESKİ DÖNEMLERİNDEN İTİBAREN BİR BAHAR BAYRAMI OLARAK KUTLANMIŞTIR

Konferansa konuşmacı olarak katılan İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. M. Beşir Aşan, Nevruz’un yeni gün anlamına gelen, kışın ağırlığında, sıkıntılı günlerinde baharın ilk günüyle rahata huzura kavuşma günü olduğunu belirterek, "Onun için kültürümüzde, tarihimizde nevruzun çok anlamlı ifadeleri ve yorumları vardır. Tarihe baktığımız vakit özellikle bizim Türk dünyası olarak ifade ettiğimiz Avrasya ile de isimlendirdiğimiz balkanlardan uzak doğuya kadar uzanan Türk coğrafyasında, bugün tarihin eski dönemlerinden itibaren bir bahar bayramı olarak kutlanmıştır" dedi.