Fırat Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde Fırat Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik “Dış Ticaret Pazar Payı” Eğitimi verildi.

Ülkelere göre ithalat ve ihracat, şirket tarama ve taşıma maliyetleri konularında Elazığ ihracatına katkı sağlaması düşünülen eğitimleri başarıyla tamamlayan yabancı uyruklu öğrencilere, Rektörlük makamında düzenlenen bir törenle katılım sertifikaları verildi.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Fırat Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yabancı uyruklu öğrencilere yönelik olarak Fırat Kalkınma Ajansının desteği ile temel düzeyde dış ticaret eğitimi verildiğini belirterek, bu eğitimin Elazığ’ın dış pazarlara açılması noktasında önemli olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle düzenlenen bu sertifika töreninin Elazığ iş adamlarının dış pazara açılması noktasında önemli olduğunu belirterek, Fırat Üniversitesinde eğitim gören 4 ve 5 yabancı dil bilin yabancı uyruklu öğrencilerin bu konuda iş adamlarına her türlü desteği sağlayacağını söyledi.

DEMİRDAĞ: ÖĞRENCİLERİMİZE DIŞ TİCARET KONUSUNDA ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VERİLDİ

Prof. Dr. Demirdağ, “Fırat Üniversitesi son zamanlarda önemli bir yabancı öğrenci potansiyeline sahip oldu. Burada eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin Elazığ’a, ülkemize ve kendi ülkelerine ticaret noktasında katkı sunmaları için Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle öğrencilerimize dış ticaret konusunda çeşitli eğitimler verildi. Eğitimler sonunda Elazığ’daki ihracatçı iş adamlarımızla bu öğrencilerimizi bir araya getirerek, Elazığ da üretilen ürünlerin öğrencilerimizin kendi ülkelerine pazarlamaları sağlanacak. Böylece hem öğrencilerimiz hem de ilimiz iş adamları kazanacak” dedi.

Fırat Üniversitesi Biyoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Suleiman Usman Idrıss de, yabancı öğrenciler olarak Türkiye’deki ve Elazığ’daki ticarette en büyük sorunun dil sorunu olduğuna dikkat çekerek, aldıkları eğitimle birlikte iş adamlarına her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar ile Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Asıf Yokuş, eğitimleri başarı ile bitiren öğrencilere sertifikalarını verdiler.