Fırat Üniversitesi’nden Bir Başarı Daha

Fırat Üniversitesi TAİ işbirliğinde insansız hava aracı üretildi.

Fırat Üniversitesi’nden Bir Başarı Daha

Fırat Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ve TUSAŞ (TAI)' nin Teknik ve Mali destekleri sonucu FİHA (Fırat Üniversitesi İnsansız Hava Aracı) üretilerek, ilk deneme uçuşunu başarı ile tamamladı.

Bu proje kapsamında, Dikey kalkış ve iniş yapabilme kabiliyetinin yanısıra havada asılı kalabilme ve yatay uçuş yapabilme yetenekleri sayesinde 15 m/sn hıza ulaşabilen yaklaşık bir saat süreyle gözlem yapıp resim ve video çekebilen farklı amaçlar için özelleştirilebilinen otonom ve kontrol merkezinden kumanda edilerek uçabilen bir insansız hava aracı olan VTOL (Vertical Takeoff and Landing) üretildi.

Üretilen prototipin seri üretimi amacıyla Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Levent Taşçı yürütücülüğünde KOSGEB’e sunulan yaklaşık 150.000 TL bütçeli sanayi projesi kabul edildi. FİHA’nın seri üretimi Fırat Teknokent bünyesinde kurulan şirket tarafından yapılacak.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, öğretim üyelerince yapılan sanayiye yönelik projelerin artmasının sevindirici olduğunu belirterek, Fırat Üniversitesi’nin istenen seviyeye gelmesi için bu tarz projelerin artması gerektiğini, bu yönde rektörlükçe verilen desteklerin artacağını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137