Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan mesajda, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatını destekledikleri bildirildi.

Mesajda, “Fırat Üniversitesi, barışı tesis etmek için yürütülen Zeytin Dalı harekâtında şanlı ordumuzun yanındadır” ifadesine yer verildi.

“MEHMETÇİK HEP MAZLUMLARIN YANINDA OLMUŞTUR”

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden yayımlanan mesaj şöyle: “Aziz Milletimizin Şanlı Ordusu, mazlum milletlerin yanında olmak ve küresel güçlerce desteklenen terör örgütlerini engellemek için özgür Suriye ordusu ile birlikte, bu kez Afrin bölgesinde harekât yürütmektedir. 20 Ocak 2018 de başlayan “Zeytin Dalı” harekâtı adından anlaşılacağı üzere barışı tesis etmek üzere yürütülmektedir. Sınır güvenliği ve işbirliği anlaşmalarına bağlı olarak yürütülen operasyon; PKK/PYD/YPG, DEAŞ, adı her ne olursa olsun, terör örgütlerini sınırlarımızdan uzak tutmak ve onların; komşu, dost ve kardeş milletlere olan zulümlerini engellemek üzerine kurgulanmıştır. Çünkü Mehmetçik hep mazlumların yanında olmuştur.

“TERÖRİSTLERİN HAKETTİĞİ KARŞILIĞI ALMASI İÇİN TÜM KALBİMİZLE DUA EDİYOR, DESTEKLİYORUZ”

Fırat Üniversitesi olarak bizler, Ordumuzun ve Özgür Suriye Ordusu’nun beraber yürüttüğü operasyonun başarıya ulaşması ve teröristlerin hakettiği karşılığı alması için tüm kalbimizle dua ediyor, destekliyoruz. Bu vesile ile Türk ordusunun belirli etnik grupları hedef aldığı yönünde, üç beş kendini bilmezin yürütmeye çalıştığı dezenformasyonun, kara propagandanın karşısında, Üniversitemiz, bilim dünyası ve medyamız, tüm insanlığa doğruları anlatmakla mükelleftir. Suriyeli kardeşlerimiz, yaşam haklarını ellerinden almak isteyen zalimlere karşı ordumuzdan yardım istemiş ve tarih boyunca hep mazlumun yanında yer alan ordumuz bu çağrıya kayıtsız kalmamıştır.

Fırat Üniversitesi “Savunma hakkı” temelinde yürütülen “Zeytin Dalı” harekâtı için ilk günden bugüne doğru haberler aktaran medyamıza, doğrunun yanında olan ve destekleyen, tüm devletlere, ulusal ve uluslararası örgütlere müteşekkirdir.”