Fırat Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Resmi Gazete’de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile "Rektör Atamaları" kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Fırat Üniversitesi'nin yeni rektörünün Prof. Dr. Fahrettin Göktaş olduğu netleşti.

Fırat Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Resmi Gazete’de Yayımlandı

13 Ağustos tarihinde Fırat Üniversitesi’nin yeni rektörünün Prof. Dr. Fahrettin Göktaş olduğunun haberini yapmıştık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete ’de yayımlanan "Rektör Atamaları" kararına göre, Fırat Üniversitesi'nin yeni rektörünün Prof. Dr. Fahrettin Göktaş oldu kesinleşti.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ REKTÖRÜ FAHRETTİN GÖKTAŞ KİMDİR?

1963 Yılında Erzurum'da Doğan Göktaş, İlk, Orta ve Lise tahsilini Erzurum'da tamamladı. 1986 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1987 yılında Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak işe başladı.

1989 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamladı.

1992-1995 yılları arasında İngiltere Bristol Üniversitesinde Nükleer Reaksiyon Kinetiği alanında doktorasını tamamladı. 1995 yılında Amerika Birleşik Devletleri Argon National Laboratuvarında çalışma konusu ile ilgili araştırmalarda bulundu.

1996 yılında Doçent ve 2001 yılında da profesörlük unvanını aldı.  Profesör Göktaş'ın çeşitli uluslararası dergide yayınlanmış 45 makalesi,  ulusal ve uluslararası konferanslarda sunmuş olduğu 47 adet bildirisi, bir adet uluslararası patenti ve yayınlanmış 2 kitabı mevcuttur. Bilimsel çalışmalarına çeşitli araştırmacılar tarafından 335 atıf yapılmıştır. 4 uluslararası ve 2 ulusal dergide hakemlik yapmaktadır. Şimdiye kadar 5 Doktora ve 9 Yüksek Lisans Tezi yönettti.

Bilimsel çalışmaları yanında, 1996-2011 yılları arasında Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı Başkanlığı, 2001-2004 yılları arasında Fırat Üniversitesi Bilgi kaynakları ve Kütüphane koordinatörlüğü, 2005-2011 yılları arasında Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ile Fakülte Kurulu Profesör Temsilcisi görevlerini yürüttü.

2011 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümüne profesör olarak atanan Prof. GÖKTAŞ,  2010-2013 Yılları arasında Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yaptı.

2014-2015 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı İlk ve Ortaöğretim müfredatlarının yazımı projesinde TÜBİTAK Başkan Danışmanı olarak görev alan Prof. GÖKTAŞ, halen TÜBİTAK’ta Akademik Danışmanı olarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim ve Özel Yetenekliler projelerinde yer alıyor.

Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ayrıca Üniversitelerarası Kurul (UAK) Denklik Komisyonu üyesi, İhbar ve Şikayetleri Değerlendirme Komisyonu Başkanı ve UAK Başkan Danışmanı görevlerini sürdürmekte olup, çok iyi derecede İngilizce bilmekte, evli ve üç çocuk babası..

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2020, 13:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

Elazığlı rektörüde gördük geçenki alımda 10 tane ilçesi olan bir ilde üniversiteye alınan 273 personelin 250 si bir bölgeden helal REIS.

Şakir Atalay
Şakir Atalay - 4 yıl Önce

Ömrünün çoğunu Elazığ'da geçirmiş değerli bilim adamı Fahrettin Göktaş, en az Elazığlı kadar Elazığlıdır. Sadece doğum yerini öncelemek ırkçılıktır.

DİYAR
DİYAR - 4 yıl Önce

DİYARBAKIR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ELAZIĞLI OLUNCA SESİNİZ ÇIKMİYO

SAVAŞ KIRTEPE
SAVAŞ KIRTEPE - 4 yıl Önce

HA GAKGOŞ HA DADAŞ RABBİM HAYIRLI ETSİN...MEMLEKETİMİZE FAYDALI HAYIRLI İŞLER YAPTIRMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH ...HOŞGELDİNİZ SAYIN HOCAM.

Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

Çok şükür Kutbettin Demirdağdan kurtulduk. Yeni rektörümüz hayırlı olur inşAllah.

Ttt
Ttt @Elazığlı - 4 yıl Önce

Fırat
Fırat - 4 yıl Önce

Yazık.! Memlekete ve ülkeye.
Ey millet gözünü aç.!!!
Seninle dalga geçmelerine izin verme.!

Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

Koskoca Elazığ da rektör olacak bir kişi yok mu? Elazığ AKP milletvekilleri neredesiniz? Gerçi korkudan sesiniz çıkmaz

Elazığ 23
Elazığ 23 - 4 yıl Önce

Elazığlılardan daha fazla Elazığ sevdalısı değerli bir bilim insanı Allah muvaffak eylesin. Türkiye bölünmez bir bütündür bölgesel milliyetçiliği bırakıp ilimize hizmet edecek değerli şahsiyetlere destek olmalıyız.


SIRADAKİ HABER

banner137