Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan “Enflasyonla Topyekün Mücadelesi” programı ses getirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Alper Bektaş “Enflasyonla Topyekün Mücadelesi” programına destek verdiğini yazılı basın açıklamasıyla açıkladı.

“EKONOMİ İLE İLERLEYECEĞİMİZE İNANMAKTAYIM”

Başkan Alper Bektaş, “ Son dönemlerde ülke ekonomisinde yaşanan sorunlar, döviz kurlarında yaşanan olağan dışı hareketlerin etkisiyle enflasyon oranının yeniden çift hanelere çıktığını yakından takip etmekteyiz. Bu sıkıntıları gidermek anlamında bu destekleme programını son derece önemli buluyoruz. Türk özel sektörü olarak bu konuda milli bir dayanışma içine girmeye, devletimizle birlikte Topyekün bir duruş sergilemeye hazırız. Zira enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle, artan girdi maliyeleri ile mücadele anlamına gelmektedir. Bu mücadeleyi ne tek başına kamu nede tek başına özel sektör yapabilir. Bu birlikte gerçekleştireceğimiz bir zaferdir. Yaşanan bu zafer sonrası ülke olarak daha refah bir ekonomi ile ilerleyeceğimize inanmaktayım.

“SORUNLARI ÇÖZMEYE YÖNELİK UYGULAMALAR İLE DESTEKLENMELİDİR”

Uygulanacak ekonomik program;  üretimi, istihdamı teşvik etmeli, sanayici ve işadamları ile küçük ve orta büyüklükteki girişimcilerin yaşadığı sorunları çözmeye yönelik uygulamalar ile desteklenmelidir. Üretim ekonomisine geçiş programına öncelik verilmelidir. Böylece işsizlik azalacak ve ihracat artacaktır. Piyasalara güven aşılayacak programlar geliştirilmelidir. Vergi ve Sosyal Güvenlik mevzuatı sadeleştirilmelidir. Sosyal güvenlik primleri ve vergi yüklerinin azaltılması ve istihdamın desteklenmesi hayati önem taşımaktadır.

“YAPILMASI GEREKENLERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR”

Ülke olarak gerek tarımda gerek doğal kaynaklarda zengin bir ülkeyiz. Bunun için bu kaynaklarımızı doğru kullanarak katma değeri yüksek ürünler üreterek ihracata ağırlık vermeliyiz. Cari açığımızı düşürebilmemiz için yapılması gerekenlerin başında gelmektedir. Çünkü güçlü ekonomi, güçlü demokrasi ile mümkündür. FIRATSİFED olarak ekonomimizin en önemli sorunları arasında gördüğümüz yüksek enflasyona karşı atılan tüm yapısal adımları destekliyoruz. İş dünyamız, Enflasyonla Mücadele Programının başarısı için gerekli sorumlulukları alacaktır” dedi.