Fırat Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı düzenlenen toplantıda işadamlarına anlatıldı.

YOĞUNLU: KOBİ’LERİMİZE YÖNELİK BİR MALİ DESTEK PROGRAMI UYGULAYACAĞIZ

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “Biraz öncede ifade ettiğim gibi 15. Mali destek programını uyguluyor Fırat Kalkınma Ajansı. Gerek özel sektöre yönelik, gerekse özel sektörün turizm ve sanayi alt yapısını geliştirmek, özel sektörün ihtiyaç duyduğu ortak alanların oluşmasına yönelik kamu kurum ve kuruluşlarının da projelerini desteklemiş olduk. Bu kapsamda uyguladığımız mali destekler kapsamında şu ana kadar 4 ilimizde Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerimizde 640 proje desteklemiş olduk. Bu projeler kapsamında bölge illerimize, gerek özel sektörümüze, KOBİ’lerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza toplamda yaklaşık 140 milyonluk hibe desteği sağlamış olduk. Bu destekler sonucunda bölgemizde 250 milyon TL’ye yakın bir yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yeni uygulayacağımız mali destek programıyla da inşallah 16 milyon TL’lik bir bütçeyle KOBİ’lerimize yönelik bir mali destek programı uygulayacağız. Programımızın amacı bölgemizde, 4 ilimizde endüstriyel alanda, endüstriyel sektörümüzü geliştirmek. Endüstri kapasitemizi, sanayi kapasitemizi geliştirmek. Tabi burada en önemli husus, katma değerli üretim, AR-GE, AR-GE ile entegre endüstriyel üretimimiz” ifadelerini kullandı.

YOĞUNLU: FARKLI UYGULAMALARLA DEĞERLENDİRİLİYOR

Yoğunlu, “Bizim bölgemiz 4 ilden oluşuyor. Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ. Mekansal olarak ajansın faaliyetlerinde farklı uygulamalarla değerlendiriliyor. Biz Bingöl ve Tunceli’de biraz daha mevcut kapasitelerini geliştirme, istihdama yönelik yatırımları, projeleri destekleyeceğiz. Elazığ, Malatya’da görece biraz daha gelişmiş olan illerimiz. Burada da programla maksadımız ürün çeşidini arttırma ve katma değerli ürünler üretme. Gerek ulusal, gerekse uluslararası pazarda rekabetçi ürün üretme kapasitelerini arttırmaya yönelik bu programı tasarladık. Bu bakımdan da Elazığ ve Malatya’dan gelecek projelerden beklentimiz daha yüksek açıkçası. Ben proje hazırlayacaklara da birkaç tüyo vermek istiyorum. Her zamanda bize soruyorlar. Projemiz nasıl geçer? Hangi yollarda projemiz başarılı olur diye. Aslında bunun en önemli tüyosu, en önemli püf noktası iyi proje yazmak” şeklinde konuştu.

CAN: BAŞVURULARIMIZ 22 MART’TA BİTECEK

Fırat Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Fatih Can, “Hibe tutarıyla öngördüğümüz toplam proje hacmi 32 Milyon TL gibi bir tutara tekabül ediyor. Programımızı 31 Aralık 2018 tarihinde ilan etmiştik. İlk elektronik başvurumuz 7 Ocak 2019 tarihi itibariyle başladı. Son elektronik başvurumuz 22 Mart’ta bitecek” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL